Matolcsy fia veszteséges céget visz, mégis 140 milliós villát vett

A 24 írta meg, hogy Matolcsy György jegybankelnök nagyobbik, Máté nevű fia és az ő felesége lakik abban az ingatlanban a Rózsadomb szélén, egy természetvédelmi területtel határosan, amit tavaly nyáron vett meg Máténak a Mém Műhely Kft. nevű cége.

A háromszintes ház 179 m2-es lakórészét az alsó szinten közel 400 m2-nyi mellékhelyiség toldja meg, ahol helyet van benti úszómedence, jacuzzi, szauna, billiárdterem, gardróbszoba, konyha és 3 állásos garázs is. A villát 150 millió forintért hirdették, és a Mém Műhelynek a napokban nyilvánosságra hozott, 2017-es gazdálkodásáról szóló beszámolója szerint 141 millió forintot fizethetett a cég az ingatlanért – írja a 24.

A lap szerint Matolcsy György unokatestvére, Szemerey Tamás segíthetett, a bankja, az NHB Növekedési Hitel Bank ugyanis 90 millióval hitelezhette meg Matolcsy Mátéék villavásárlását, legalábbis a tulajdoni lap alapján ekkora összegű jelzálogjog volt bejegyezve az ingatlanra.

A Mém Műhely Kft. éves bevétele az elmúlt években 7 millió forint körül volt, tavaly 7,2 millió forintot tett ki, és az eredménye 0 körül alakult, sőt tavaly a veszteség már 12 millióra nőtt. Vagyis egy olyan, veszteséges céget hitelezett meg Matolcsy unokatestvérének a bankja, amihez a vezetőjét rokoni szálak kötik.

A 24 szerint ráadásul a cég mérlege alapján a 90 milliós, nyáron felvett hitelből 2017 végéig semmit sem törlesztettek, hiszen a cégnél a hosszú lejáratú kötelezettség év végén 90 millió volt, márpedig némileg meglepő, hogy olyan türelmes egy bank, hogy legalább fél évig nem szed törlesztőrészletet a sok 10 milliós kölcsön után.

A villa egyébként Matolcsy Máté másik cégének, az Amur Online Kft.-nek a székhelye, de az a cég az egyetlen alkalmazottját is elbocsátotta, 4000 forintos forgalommal ért el 137 ezer forint veszteséget.

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke beszédet mond a Budapesti Értéktőzsde középvállalatok növekedéséről tartott rendezvényén 2017. szeptember 20-án.Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

A 24.hu márciusban írta meg azt is, hogy Matolcsy György 400 milliós luxusvillába költözött, és a lakrészt a másik fiától, Matolcsy Ádámtól bérli, aki szintén Szemerey Tamás bankjától kapott hitelből vette meg az ingatlant.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.