Hatvanezer Porsche terepjárót hívnak vissza a csaló szoftver miatt

autó
2018 május 18., 17:07

Újabb fejezetéhez érkezett a VW-csoport dízelbotránya: a német közúti hatóság pénteken arra kötelezte a Porschét, hogy hívja vissza hatvanezer terepjáróját a csaló motorszoftver miatt. Mintegy 6755 darab 4,2 literes dízelmotorral és 52 831 darab 3,0 literes dízelmotorral szerelt Cayenne-t és Macan-t rendelnek a márkaszervízekbe, hogy ott eltávolítsák a kifogásolt részt a motorprogramból. A motorokat szabályellenesen a kipufogógázt tisztító berendezés kikapcsolására szolgáló szoftverrel szerelték, így előfordulhat, hogy a megengedettnél több nitrogén-oxidot bocsátanak ki. (Bloomberg)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.