Kilenc diákkal és egy tanárral végzett a texasi lövöldöző

külföld
2018 május 18., 17:32
comments 129

Tíz halottja van pénteki texasi középiskolai lövöldözésnek, írja a BBC. Egyes források szerint kilenc diákkal és egy tanárral végzett az elkövető, aki maga is az iskola tanulója volt. Helyi lapok szerint a 17 éves Dimitrios Pagourtzis apja törvényesen tartott pisztolyát és puskáját használta a lövöldözéshez. A fiút és egy iskolatársát elfogták és letartóztatták. Az akció során egy rendőr súlyosan megsérült, életveszélyes állapotban szállították kórházba. Hogy a gyilkos társának milyen szerepe volt a lövöldözésben, egyelőre nem világos.

photo_camera Fotó: DANIEL KRAMER/AFP

Jeff Powell, a Santa Fé-i rendőrség kapitánya közölte: a gimnázium környezetében robbanószerkezeteket is találtak, hatástalanításuk zajlik. Hozzátette: vizsgálják a letartóztatott fiú híváslistáját, és üzeneteit.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.