Mindenféle szikla potyog az óceánokba, ezért emelkedik a vízszint nem a globális felmelegedés miatt - állítja egy republikánus politikus

Tbg
TUDOMÁNY
2018 május 18., 04:36
comments 333

A folyók által a tengerbe hordott iszap, és a part menti erózió, például sziklák a vízbe potyogása tehető felelőssé azért, hogy emelkedik a Földön az óceánok vízének szintje, állítja Mo Brooks az amerikai kongresszus tagja, repbulikánus politikus.

Az alabamai politikus egy szerdai meghallgatáson hangoztatta ismereteit, többek között azt állítva, amit tudományos körökben már nem vitatnak, hogy a sarki jégsapkák mérete nemhogy csökkenne, hanem nő.

Brooks Phil Duffyval, a Woods Hole kutatóintézet tudósával került szópárbajba. Ám Duffy hiába bizonygatta, hogy műholdfelvételek bizonyítják, hogy a jég eltűnik, Brooks ezt nem fogadta el.

„Mi a helyzet a doveri sziklákkal... és Kaliforniában, ahol a hullámok csapkodják a tengerpartot, és emiatt sziklák potyognak alá? Ezek mind kiszorítják a vizet, ezért emlkedik a vízszint, nem?” - értetlenkedett Brooks, aki szerint a NASA a tudósoknak mást mond, mint amit például neki. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.