Molnár Gyula mellett Karácsony Gergő is aláírta a pénzosztásról szóló megállapodást a Liberálisokkal

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A 24.hu megszerezte a Liberálisok és az MSZP-Párbeszéd közti szerződést, amit

Fodor Gábor mellett Molnár Gyula és Karácsony Gergő írt alá.

A szerződés szerint tényleg abban állapodtak meg Fodorral, hogy pártja nem indul hivatalosan, mert akkor 15 százalékra emelkedett volna a bejutási küszöb, de az MSZP és a Párbeszéd költségvetési támogatásából fizetnek nekik.

"A későbbi pártegyüttműködés alapja a közös célok megvalósulása, melyhez az MSZP és a Párbeszéd a pártra, valamint a pártalapítványra jutó költségvetési támogatásból a Párbeszéd támogatására (10%) eső összeg felének megfelelő mértékű (5%) anyagi támogatással segíti a Liberálisok munkáját a 2018-2022-es parlamenti ciklus elejétől a végééig. Ennek pontos módjára a jogszabályok figyelembe vételével később tesznek javaslatot,"

áll a szerződésben. A 24.hu szerint ez tiltott pártfinanszírozásnak minősülne egyébként, hiszen a mostani szabályok kimondják: "jogi személy, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet vagyoni hozzájárulást nem adhat, a párt jogi személytől, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezettől vagyoni hozzájárulást nem fogadhat el."

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.