Itt tart ma az ellenzék: így omlott össze a Párbeszéd-frakció

POLITIKA
2018 május 18., 13:54
comments 250
 1. A Párbeszéd frakciója ingatag kis építmény volt, nem is állt sokáig. Ahhoz, hogy egyáltalán létrejöhessen, be kellett ültetniük egy szocialistát is. Már itt a pénzről volt szó.
 2. Péntek délelőtt kiderült, hogy megszűnik a Párbeszéd frakciója. Elég szövevényes történet, az elfoglalt emberek kedvéért röviden összefoglaljuk.
 3. Bősz Anett, a Liberális Párt politikusa megerősítette az Indexnek az értesülésüket, miszerint kilép a Párbeszéd frakciójából, ami annak megszűnését jelenti.
 4. Terjedni kezdett a pletyka, hogy Molnár Gyula, az MSZP elnöke korábban 60 millió forintot ígért a Liberális Pártnak, de erről nem szólt párttársainak sem.
 5. Bősz Anett sajtótájékoztatót tartott, ahol döntését azzal indokolta, hogy az elmúlt hetekben azt tapasztalták, partnereik nem teljesítik az együttműködésre vonatkozó, szóban, illetve írásban vállalt kötelezettségeiket.
 6. Délután sajtótájékoztatót tartott Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője és Szabó Tímea, a Párbeszéd országgyűlési képviselője is. Itt Tóth lényegében elismerte, hogy Molnár Gyula párttársai háta mögött egyezkedett Fodor Gáborral, a Liberális párt elnökével, akiről Szabó Tímea azt mondta, csak a pénz érdekli. Mindenesetre a szocik nem fizetnek, Tóth Bertalan konkrétan kijelentette, hogy „pénzért nem hajlandók engedményeket tenni”.
 7. Ezzel a lépéssel épp azt a pénzt veszítik el, amiért az egész tákolmány összejött, hiszen így a Párbeszéd elesik az évi 135 millió forintos támogatástól, amit az önálló frakcióalakításnak köszönhettek.
 8. Ahhoz, hogy a frakció megmeneküljön, három napon belül be kéne ültetniük valakit, most azon megy épp a mottózgatás, hogy be tudják-e csábítani a függetlenként a parlamentbe jutott Mellár Tamást.
 9. Itt tartunk most.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

 1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
 2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
 3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt