Több száz luxustáskát találtak Malajzia bukott miniszterelnökénél

külföld
2018 május 18., 04:34

A nemrégiben leváltott Najib Razaknál tartott házkutatást a malajziai rendőrség, ekkor találták meg a rengeteg dizájner-kézitáskát - írja a Guardian. Összesen 284 doboznyi táskát, és 72 zacskó készpénzt találtak a volt miniszterelnök lakásában. A kutatás szerdán kezdődött, és még péntek reggel is tartott. Arról írnak, 

az utcán az a szürreális látvány fogadta a járókelőket, hogy a rendőrök Hermes Birkin táskákat pakolnak be az autókba. 

photo_camera Fotó: AP

(A Hermes Birkin szimbóluma a luxusnak, egy ilyen táskáért 10-200 ezer dollárt is kifizetnek, és földi halandók csak több éves várakozás után juthatnak hozzá.) A helyi sajtó szerint a rendőrség egy bankjegyszámláló gépet is a helyszínre szállíttatott. A nyomozás vezetője elmondta, összesen hat helyszínen tartottak házkutatást.

link Forrás

Razakot korábban azzal vádolták, hogy egy általa létrehozott óriási állami fejlesztési alapból 700 millió dollárnyi ringgitet egyszerűen átutaltatott a saját számlájára. Az új miniszterelnök, a 92 éve Mahathir Mohamad megtiltotta elődjének, hogy elhagyja az országot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.