Több száz luxustáskát találtak Malajzia bukott miniszterelnökénél

külföld
2018 május 18., 4:34
comments 82

A nemrégiben leváltott Najib Razaknál tartott házkutatást a malajziai rendőrség, ekkor találták meg a rengeteg dizájner-kézitáskát - írja a Guardian. Összesen 284 doboznyi táskát, és 72 zacskó készpénzt találtak a volt miniszterelnök lakásában. A kutatás szerdán kezdődött, és még péntek reggel is tartott. Arról írnak, 

az utcán az a szürreális látvány fogadta a járókelőket, hogy a rendőrök Hermes Birkin táskákat pakolnak be az autókba. 

photo_camera Fotó: AP

(A Hermes Birkin szimbóluma a luxusnak, egy ilyen táskáért 10-200 ezer dollárt is kifizetnek, és földi halandók csak több éves várakozás után juthatnak hozzá.) A helyi sajtó szerint a rendőrség egy bankjegyszámláló gépet is a helyszínre szállíttatott. A nyomozás vezetője elmondta, összesen hat helyszínen tartottak házkutatást.

Razakot korábban azzal vádolták, hogy egy általa létrehozott óriási állami fejlesztési alapból 700 millió dollárnyi ringgitet egyszerűen átutaltatott a saját számlájára. Az új miniszterelnök, a 92 éve Mahathir Mohamad megtiltotta elődjének, hogy elhagyja az országot.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt