Riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit

honvédség
2018 május 19., 18:10
comments 124
Levegőbe emelkedik egy svédek által a gyakorlatra biztosított Gripen vadászrepülőgép Kecskeméten, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison 2015. június 26-án.
photo_camera Levegőbe emelkedik egy svédek által a gyakorlatra biztosított Gripen vadászrepülőgép Kecskeméten Fotó: Ujvári Sándor/MTI/MTVA

Riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit - áll a Honvédelmi Minisztérium által szombat délután kiadott közleményben, miután a Norwegian légitársaság Boeing 707-es utasszállító repülőgépe már a román légtérben sem létesített rádiókapcsolatot.

A repülőgép Szingapúrból repült London felé, amikor a Gripen-pár a magyar határnál elérte az utasszállítót és elvégezte az azonosítást, majd rádiókapcsolatot létesített a pilótával, aki ezek után felvette a kapcsolatot a polgári légiforgalmi irányítással.

A Boeing 15 óra 17 perckor elhagyta az ország légterét, a Gripenek pedig visszatértek a kecskemét repülőbázisra.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.