Brutálisan végeztek Németország egyik legnagyobb muszlimellenes kamubotrányának kitalálójával

bűnügy
2018 május 21., 18:04
comments 230

Irina A. holttestét egy parkban fedezték fel Frankfurtban május elején. A húszas éveinek végén járó fiatal anyát húsz késszúrással ölték meg, arcát a felismerhetetlenségig eltorzították. A német rendőrök hamar elfogták a gyanúsítottat: az ötvenéves Jan Mai vérét megtalálták az áldozaton, a vendéglátóhelyekkel foglalkozó férfi rendőrségi források szerint valószínűleg beismerő vallomást tett. 

A brutális gyilkosság áldozata és gyanúsítottja voltak a főszereplői az egyik legnagyobb hatású hoaxbotránynak, ami 2015 szilvesztere óta időről-időre felkavarja a kedélyeket Németországban, és közvetve ez az átverés vezethetett a nő halálához is.

Az egyik legnépszerűbb német bulvárlap, a Bild tavaly számolt be arról, hogy Frankfurtban 2016 szilveszterén 50 arab férfi meglátogatott egy éttermet, ahol letapizták a nőket és ellopták a kabátjaikat.

A történetről a gyilkosság gyanúsítottja, Mai és áldozata, Irina beszélt "első kézből" a Bildnek. Irina állítása szerint azért úszta meg, mert szoros volt az öve. Mindez pont egy évvel azután történt, hogy a kölni köztéri szilveszteren több banda tagjai valóban nőket fogdostak a központi ünneplésen, amit a német rendőrség - az esemény szokatlansága miatt is - tétlenül tudott csak szemlélni, a mainstream német média pedig igyekezett elhallgatni, de legalábbis nem kellő mértékben foglalkoztak vele.

photo_camera Irina és Mai egy tévéműsorban Fotó: Sat1

Irina és Mai a Bild cikke után sokat szerepeltek a német médiában, és egészen addig, amíg ki nem derült, hogy csak kitalálták az egészet, Irina például nem is volt Frankfurtban szilveszterkor. A Bild bocsánatot is kért a hamis sztori miatt, aminek kitalálói addigra főszereplőivé váltak a németországi muszlimellenes hangulatot meglovagoló tévéműsoroknak, demonstrációknak. 

photo_camera A Bild bocsánatkérése Fotó: Mirror

Mára kiderült, hogy a férfi klubja anyagi gondokkal küzdött, a nőtől kért kölcsön pénzt, majd együtt kitalálták, hogy a kamu arabok történetével csinálnak hírverést a helynek. 

Miután kiderült, hogy hazugság az egész, az éttermet be kellett zárni, a kölcsönkapott pénz pedig a Daily Beast riportja szerint elúszhatott. A Frankfurter Allgemeine Zeitungnak nyilatkozó forrás szerint Irina és Mai között vita alakult ki a pénz sorsát illetően. 

Mai nem sokkal azután végezhetett a nővel, hogy Dubaiból érkezett haza két fiával, nyaralásból. A motorsbanda tagjaként is ismert férfi egy magánál hordott késsel ölte meg a nőt a rendőrség szerint. (DailyBeast)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt