2rule: "Politikai színezetű rágalmak, elferdített tények, rosszindulatú plágiumvádak jelentek meg"

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.

"Visszautasítjuk azokat a valótlan feltételezéseket, amelyekkel a szigorú szakmai szempontok szerint készülő magyar márkát támadják, miközben annak hátterében a munkahelyteremtés szándéka, továbbá a sportban megtestesülő nemzeti érték becsülete áll," közölte a Magyar Időknek a Magyar Sportmárka Zrt. vezérigazgatója. Kővári Ágnes kijelentette:

"a nyár közepén bemutatkozó új magyar sportszermárka, a 2rule és az ahhoz kapcsolódó termékkínálat kialakítása július végén fejeződik be, a nyilvánosságra került jelkép nem a végleges változat, így arról több szempontból alaptalanul fogalmazott meg vádakat az ellenzéki média."

A magyar válogatott ideiglenes szövetségi kapitány, Szélesi Zoltán, felesége szerint "képtelenebbnél képtelenebb állításokkal találkoztunk azért, mert Mészáros Lőrinc cége a többségi tulajdonosa közösen alapított társaságunknak." Elmondása szerint 

"egy magyar tulajdonú márka szakmai elképzeléseivel, konkrét üzleti tervvel kereste meg Mészáros Lőrincet, akit pénzügyi befektetőként leginkább a termékfejlesztéssel járó új feladatok munkahelyteremtő hatása, illetve hosszú távon a hazai ruházati és textilipar feltámasztásának lehetősége győzött meg. Így a Magyar Sportmárka Zrt.-t 51 százalékban a Talentis Group Zrt. alapította."

Kővári Ágnes szerint "nem csupán egy új márkát, illetve ahhoz kapcsolódva új sportruhákat szeretnénk alkotni, nem titkolt szándékunk, hogy a magyar könnyűipar e területen keresztül is új lehetőséghez jusson: varrodák, gyártósorok alakuljanak, új munkahelyek jöjjenek létre. Mészáros Lőrinc elsőként látta meg ebben a fantáziát. A részvénytársaságnál viszont szigorú elszámolású, szoros költségvetéssel dolgozunk, minden fázisát ellenőrzik a befektetésnek."

Arra, hogy hasonló néven már működik egy márka Nigériában, Kővári úgy reagált, hogy "évekkel ezelőtt megszűnt az említett vállalkozás, hat éve semmilyen forgalmat nem bonyolítanak az afrikai országban, nemzetközi értékesítést pedig soha nem folytattak."

A nigériai cég egyébként él és virul.