Benkő Tibor: A haza fogalma, a hazaszeretet most nem annyira divatos szavak

POLITIKA
2018 május 22., 06:12
comments 111

"Az, hogy Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, megduplázzák a honvédelmi költségvetést, kellő garancia arra, hogy a program támogatása meg is maradjon," mondta a honvédség fejlesztéséről az új honvédelmi miniszter a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában kedden. Benkő Tibor szerint 

"új kihívások, kockázatok, fenyegetések jelentek meg a világban. Magyarországnak ezzel szembe kell néznie, a magyar emberek érdekében fejleszteni, erősíteni kell a Magyar Honvédséget."

photo_camera Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Szerinte az alapoktól kell újjáépíteni a Honvédséget, mert azt a "rendszerváltás óta a leépítés, csökkentés jellemezte." Hozzátette: 

"a haza fogalma, a hazaszeretet most nem annyira divatos szavak, de azt tapasztalják, hogy meg lehet találni a fiatalokhoz vezető utat."

Beszélt a helikopter-beszerzésekről is Benkő: úgy gondolja, mintegy 40 helikopterre van szükség. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.