Feri problémás gyerek volt, de nagyon szerette a buszokat

bűnügy
2018 május 22., 10:45
comments 616

Pünkösd hétfőn beismerő vallomást tett a 16 éves, hajmáskéri F. Ferenc, akit azzal gyanúsítanak, hogy múlt pénteken meggyilkolt egy 8 éves sólyi kislányt. A tinédzsert 14. életévét be nem töltött személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsítják, előzetes letartóztatásáról soron kívül, hétfőn döntött a Veszprémi Törvényszék.

A sólyi gyerekgyilkosság áldozatára emlékező gyertyák és virágok a meggyilkolt kislány otthonának kerítésénél 2018 májusában.
photo_camera A kislány családjának háza előtt mécsesek égnek. Fotó: 444.hu

A hétvége legborzalmasabb hazai híre volt a veszprémi kislány, Adrienn bestiális meggyilkolása. A sólyi gyerek péntek este a házuk előtti járdán játszott, majd nyoma veszett. Eltűnését a szülei este kilenc után jelentették be, ezután a rendőrség nagy erőkkel, a készenléti rendőrség bevonásával, vadászokkal, polgárőrökkel kereste a kislányt, akinek a holttestét végül a településtől nem messze, egy zsilipnél találták meg.

Sóly egy Veszprém megyei település, a házak szépek, a kertek gondozottak, az utcák csendesek. Itt lakott szüleivel és testvérével a 8 éves Adrienn. A helyiek szerint rendes család, csak kicsit visszahúzódóak, annyira nem állnak le beszélgetni a falubeliekkel. A meggyilkolt gyerek édesapja a 444.hu-nak azt mondta, most éppen próbálják összeszedni magukat, mert nagyon megviselte őket kislányuk holttestének azonosítása, ami szintén hétfőn történt meg. Hogy pontosan mi okozta Adrienn halálát, még nem lehet tudni, és tekintve, hogy kiskorúról van szó, a nagy nyilvánosság várhatóan a bíróságon sem ismerheti meg a gyilkosság pontos körülményeit. Az édesapa azt mondta, Adrienn testét lemeztelenítve találták meg.

Sóly
photo_camera Sóly Fotó: 444.hu

A férfi értetlenül áll a bűncselekmény előtt, a 444-nek azt mondta, ő azt sejti, szexuális indítéka lehetett a gyilkosnak, de biztosan ő sem tudhat még semmit, a rendőrök egyelőre semmit sem mondtak neki a nyomozás eddigi eredményeiről. 

A hajmáskéri fiút a család nem igazán ismerte, mostanában bukkant csak fel Sólyon, annyi volt csupán az ismeretség, hogy évekkel ezelőtt ugyanabba az óvodás csoportba járt, mint az áldozat bátyja. Kérdésünkre 

az idősebb testvér azt mondta, nem voltak barátok, és nem is nagyon lógtak együtt mostanában sem. 

A gyilkosság napján sem őt kereste F. Ferenc, nem őt hívta játszani. Hiába is hívta volna, mondta a kislány bátyja, mert éppen aludt az úszásóra után. Adrienn édesapja épp munkába készülődött, így fürdeni ment, és megengedte kislányának, hogy kint játsszon, de csak a ház előtti szakaszon, ahogy mindig szokott. Hogy ezután pontosan mi történt, nem lehet tudni, de azt gyanítják, a kislány és a tinédzser előbb a helyi focipályához ment, innen jutottak valahogy a több mint 15 perces sétára fekvő zsiliphez, ahol a holttestet végül megtalálták. A gyanúsított, a hajmáskéri F. Ferenc korábbi iskolatársai állítják, valóban problémás gyerek volt, ahogy számos lap megírta, de szerintük az a baj, hogy senki sem foglalkozott a fiú magatartás-problémáival. Az egyik helyi fiatal szerint ki kellett volna emelni az iskolából, és olyan intézményben foglalkozni vele, ahol gondjait orvosolni tudják. Többen is mondták, hogy gyakorta lehetett látni, hogy az iskola folyosóján lövéseket ad le társaira egy képzeletbeli fegyverrel. De a legtöbben csak annyit tudtak róla, hogy elképesztő módon rajong az Ikarus-buszokért. 

Iskola Hajmáskéren
photo_camera Iskola Hajmáskéren Fotó: 444.hu

F. Ferenc családja nem akar nyilatkozni senkinek, a fiú elfogása után édesanyja csak annyit mondott a veol.hu-nak, „Védem a fiamat és mellette vagyok”. Helyzetük mostanában rosszra fordult, nem tudták ugyanis tovább fizetni hajmáskéri albérletüket, ahonnan menniük kellett.

Hogy F. Ferenc miért bukkant fel éppen mostanában a kislányék házánál, senki nem tudja. Az áldozat családja mindenesetre hangsúlyozza, nem ismerték jól a fiút, és nem voltak rendszeres játszópajtások a gyerekek. A gyanúsított sem az áldozat bátyjával, sem a speciális nevelési igényűek számára fenntartott, veszprémi iskolába járó kislánnyal nem tanult közös intézményben. A kislány édesapja lapunknak azt mondta, ha bebizonyosodik, hogy F. Ferenc volt az elkövető, reméli, élete végéig börtönben marad. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.