Jobbik: Nincs létjogosultsága Toroczkai László platformjának

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Toroczkai László, a Jobbik volt alelnöke, Ásotthalom polgármestere kedden bejelentette, hogy “Mi magunk” néven, hét jobbikos polgármesterrel együtt platformot alakítanak a párton belül. Toroczkai szoros küzdelemben maradt alul két héttel ezelőtt a párt elnökségéért folyatott küzdelembe.n A párt elnöke Sneider Tamás lett.

Toroczkaiék azt mondták vissza akarnak térni a párt régi szellemiségéhez. “A jövő zenéje, hogy az elnökség hogyan reagál a platformra, mi nyitottak vagyunk” - mondta Toroczkai.

A párt hivatalos vezetése koradélután reagált, a párt szóvivője és országgyűlési képviselője, Jakab Péter sajtótájékoztatón azt mondta, “a platformnak több okból sincs létjogosultsága”.

Egyrészt mert az alapszabályban ilyen nincs, másrészt, mert szerinte a Jobbik a nemzet egészét képviseli. Hangsúlyozta, hogy a párt legfőbb döntéshozó szerve, a kongresszus már döntött, viták ugyan lehetnek, de azt a döntést el kell fogadni. A kongresszus pedig Sneider Tamást választotta elnöknek.

“A Fideszen belül vannak olyan törekvések, hogy megosszák a Jobbikot, pártszakadást próbáljanak előidézni, szeretnék, hogy a Jobbik a KNDP, az MDF vagy a kisgazdák sorsára jutva a Fidesz platformja legyen. Ezt az örömet nem fogjuk számukra megadni” - mondta, és hozzátette, hogy a párt elnöksége csütörtökön értékeli Toroczkaiék bejelentését. Azt is hozzátette, hogy a Toroczkai által mondott 7 polgármesterből kettő már jelezte, hogy nem vesz részt a platformalakításban.

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.