Jobbik: Nincs létjogosultsága Toroczkai László platformjának

Toroczkai László, a Jobbik volt alelnöke, Ásotthalom polgármestere kedden bejelentette, hogy “Mi magunk” néven, hét jobbikos polgármesterrel együtt platformot alakítanak a párton belül. Toroczkai szoros küzdelemben maradt alul két héttel ezelőtt a párt elnökségéért folyatott küzdelembe.n A párt elnöke Sneider Tamás lett.

Toroczkaiék azt mondták vissza akarnak térni a párt régi szellemiségéhez. “A jövő zenéje, hogy az elnökség hogyan reagál a platformra, mi nyitottak vagyunk” - mondta Toroczkai.

A párt hivatalos vezetése koradélután reagált, a párt szóvivője és országgyűlési képviselője, Jakab Péter sajtótájékoztatón azt mondta, “a platformnak több okból sincs létjogosultsága”.

Egyrészt mert az alapszabályban ilyen nincs, másrészt, mert szerinte a Jobbik a nemzet egészét képviseli. Hangsúlyozta, hogy a párt legfőbb döntéshozó szerve, a kongresszus már döntött, viták ugyan lehetnek, de azt a döntést el kell fogadni. A kongresszus pedig Sneider Tamást választotta elnöknek.

“A Fideszen belül vannak olyan törekvések, hogy megosszák a Jobbikot, pártszakadást próbáljanak előidézni, szeretnék, hogy a Jobbik a KNDP, az MDF vagy a kisgazdák sorsára jutva a Fidesz platformja legyen. Ezt az örömet nem fogjuk számukra megadni” - mondta, és hozzátette, hogy a párt elnöksége csütörtökön értékeli Toroczkaiék bejelentését. Azt is hozzátette, hogy a Toroczkai által mondott 7 polgármesterből kettő már jelezte, hogy nem vesz részt a platformalakításban.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.