Putyin azzal kérkedett, hogy végtelen hatótávolságú rakétát fejlesztettek, de kiderült, hogy még Moszkvából is alig tudnának kilőni vele

külföld
2018 május 22., 10:09
comments 139

Vlagyimir Putyin orosz elnök azzal kérkedett az év elején, hogy az országának végtelen hatótávolságú rakéta áll a rendelkezésére, azaz egy olyan rakéta, amellyel a Föld bármely pontját célba tudnák venni. Amerikai hírszerzési források szerint azonban a rakétának még egy sikeres tesztje sem volt.

Négyszer tesztelték november és február között, mind a négyszer lezuhant.

A leghosszabb repülése mindössze két percig tartott, ezalatt 22 mérföldet tudott megtenni, mielőtt a földbe állt volna.

A rakéta azért különleges, mert egy nukleáris motor hajtja, a hírszerzés szerint pedig éppen ez hibásodhat meg folyton.

Az év eleji beszédében Putyin egy másik új fegyvert is bejelentett, amely egy hangsebesség felett suhanó csapásmérő egység, és amely ellen szerinte nem lehet védekezni. Az amerikai hírszerzés szerint az oroszok már kétszer sikeresen tesztelték ezt a fegyvert, a harmadik teszt azonban nem sikerült. Ennek ellenére ez a fegyver 2020-ra bevethető állapotba kerülhet. (CNBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.