Román államfő a kormánynak: hagyják békén a magánnyugdíj-alapokat, az az emberek pénze!4

Nem kertelt Klaus Iohannis román államfő a bukaresti kormány javaslatát látva, ami szerint július elseje és december 31-e között felfüggesztenék a befizetéseket a munkavállalók magánnyugdíj-számláira. A Főtér.ro beszámolója szerint az államfő véleménye röviden összefoglalva az, hogy

"a kötelező magánnyugdíjalapba befizetett pénz a befizetők tulajdona, úgyhogy a kormány csak hagyja békén."

Iohannis szerint a javaslat "nagyon aggasztó. Ez a hozzáállás már a dilettáns, káros kormányzás határát súrolja. Figyelmeztetem a kormány: gondolja meg magát, és egyszer és mindenkorra tisztázza, mit akar a második pillérrel.” 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.