Román államfő a kormánynak: hagyják békén a magánnyugdíj-alapokat, az az emberek pénze!4

Nem kertelt Klaus Iohannis román államfő a bukaresti kormány javaslatát látva, ami szerint július elseje és december 31-e között felfüggesztenék a befizetéseket a munkavállalók magánnyugdíj-számláira. A Főtér.ro beszámolója szerint az államfő véleménye röviden összefoglalva az, hogy

"a kötelező magánnyugdíjalapba befizetett pénz a befizetők tulajdona, úgyhogy a kormány csak hagyja békén."

Iohannis szerint a javaslat "nagyon aggasztó. Ez a hozzáállás már a dilettáns, káros kormányzás határát súrolja. Figyelmeztetem a kormány: gondolja meg magát, és egyszer és mindenkorra tisztázza, mit akar a második pillérrel.” 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.