Román államfő a kormánynak: hagyják békén a magánnyugdíj-alapokat, az az emberek pénze!4

külföld
2018 május 22., 07:49
comments 94

Nem kertelt Klaus Iohannis román államfő a bukaresti kormány javaslatát látva, ami szerint július elseje és december 31-e között felfüggesztenék a befizetéseket a munkavállalók magánnyugdíj-számláira. A Főtér.ro beszámolója szerint az államfő véleménye röviden összefoglalva az, hogy

"a kötelező magánnyugdíjalapba befizetett pénz a befizetők tulajdona, úgyhogy a kormány csak hagyja békén."

Iohannis szerint a javaslat "nagyon aggasztó. Ez a hozzáállás már a dilettáns, káros kormányzás határát súrolja. Figyelmeztetem a kormány: gondolja meg magát, és egyszer és mindenkorra tisztázza, mit akar a második pillérrel.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.