Üdvözléggyel büntette a szexuális bántalmazásokról beszélő ministránst az ausztrál érsek

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Egy ausztrál bíróság bűnösnek találta Philip Wilsont, Adelaide érsekét abban, hogy a 70-es években segédkezett szexuális visszaélések eltussolásában. Egy new south wales-i pedofil pap bántalmazásait tussolta el. James Fletcher papot kilenc gyermek szexuális bántalmazásáért ítélték el 2004-ben (a pedofil pap 2006-ban a börtönben hunyt el).

Az egyik áldozat azt mondta a bíróságon, hogy már 1976-ban elmesélte a bántalmazást Wilsonnak, öt évvel azután, hogy megtörtént. Egy másik áldozat a gyóntatófülkében beszélt az érseknek az őt ért szexuális bántalmazásról, amikor 11 éves volt. Az érsek azt mondta, hazudik, és tíz Üdvözléggyel büntette.

Peter Wilson a bíróság előtt tagadta, hogy informálták volna a visszaélésekről, illetve azt mondta, hogy nem emlékszik ezekre. A bíró ezt a védekezést nem fogadta el, szerinte az érsek csak az egyházat és a saját jóhírnevét akarta védeni. Az ítélet után Wilson közölte, hogy csalódott, és mérlegeli “a jogi lehetőségeit”. Az ügyvédei már négy alkalommal be akarták fejeztetni az ügyet, mondván, hogy Wilson Alzheimer-kórban szenved. Júnisuban derül ki a büntetése, maximum két év szabadságvesztésre ítélhetik. (BBC)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.