Üdvözléggyel büntette a szexuális bántalmazásokról beszélő ministránst az ausztrál érsek

2018 május 22., kedd 6:31
38

Egy ausztrál bíróság bűnösnek találta Philip Wilsont, Adelaide érsekét abban, hogy a 70-es években segédkezett szexuális visszaélések eltussolásában. Egy new south wales-i pedofil pap bántalmazásait tussolta el. James Fletcher papot kilenc gyermek szexuális bántalmazásáért ítélték el 2004-ben (a pedofil pap 2006-ban a börtönben hunyt el).

Az egyik áldozat azt mondta a bíróságon, hogy már 1976-ban elmesélte a bántalmazást Wilsonnak, öt évvel azután, hogy megtörtént. Egy másik áldozat a gyóntatófülkében beszélt az érseknek az őt ért szexuális bántalmazásról, amikor 11 éves volt. Az érsek azt mondta, hazudik, és tíz Üdvözléggyel büntette.

Peter Wilson a bíróság előtt tagadta, hogy informálták volna a visszaélésekről, illetve azt mondta, hogy nem emlékszik ezekre. A bíró ezt a védekezést nem fogadta el, szerinte az érsek csak az egyházat és a saját jóhírnevét akarta védeni. Az ítélet után Wilson közölte, hogy csalódott, és mérlegeli “a jogi lehetőségeit”. Az ügyvédei már négy alkalommal be akarták fejeztetni az ügyet, mondván, hogy Wilson Alzheimer-kórban szenved. Júnisuban derül ki a büntetése, maximum két év szabadságvesztésre ítélhetik. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt