7,8 milliárd forint prémiumot osztott ki az emberei közt Varga Mihály egy év alatt

PÉNZ
2018 május 23., 11:42
comments 183

A Nemzetgazdasági Minisztérium volt a legbőkezűbb saját alkalmazottaival, legalábbis ami a teljesítmény utáni prémiumokat illeti - írja a 24.hu, amely a Miniszterelnökség és az Emberi Erőforrások Minisztériuma után a Nemzetgazdasági Minisztériumtól is kikérte a plusz juttatások számait. 

photo_camera Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Az NGM dolgozói két részletben összesen 7,8 milliárd forintos pluszpénzt kapnak, és mivel hozzávetőleg 1700 alkalmazott részesült a jutalomból, 

ez átlagosan 4,5 millió forintot jelent fejenként, 

azaz átszámítva az éves bérezést egyévnyi, 375 ezer forintos fizetésnek megfelelő pénzzel fejelték meg a dolgozók pénzét. Valójában ennyire nem lehetett arányos a leosztás: egy vezető beosztású NGM-alkalmazott akár 18 milliót is hazavihetett extraként.

A hivatalos indoklás szerint „a fejlesztéspolitikai célokról szóló kormányhatározat alapján” az uniós támogatások hatékony lehívása miatt járt a plusz apanázs, aminek jelentős részét uniós forrásból fedezik.

A pénzeső összesen négy tárcára vonatkozott. Az EMMI-ben mintegy 2000 dolgozó átlag 2 millió forintot, a Miniszterelnökség 640 dolgozója szintén átlag 2 millió forintot vihetett pluszban haza. Balog Zoltán minisztériuma több részletben, összesen 4,3 milliárd, a korábban Lázár vezette Miniszterelnökség  3,9 milliárd forintot osztott szét a dolgozók között. Az NGM pénzeivel együtt 16 milliárd forint prémiumról van szó úgy, hogy kapott közben még a Seszták Miklós vezette fejlesztési tárca is, de ők egyelőre nem árulták el, hogy mennyit. 

Az biztos, hogy egy év alatt 20 milliárd forintot legalább szétosztott a kormány a közszolgák között. (24.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt