Civil autókkal vadásznak a gyorshajtókra a rendőrök

2018 május 23., szerda 8:43
545

A HVG vette észre, milyen fontos lakossági téma volt terítéken szerda reggel a Rádió 1 Balázsék című műsorában, ahol Sebestyén Balázs Óberling József főosztályvezető rendőrezredessel beszélgetett, méghozzá azokról az esetekről, amikor rendőrök civil autókban ülve vonják felelősségre a szabálytalanul közlekedőket. 

Óberling elismerte, hogy néhány év szünet után ismét dolgoznak civil autós rendőrök az utakon, egész egyszerűen azért, mert az egyértelműen beazonosítható rendőrök a számok alapján nem szorítják vissza a balesetek számát. Az ezredes elmondása szerint olyan műszerekkel dolgoznak, amik képesek egy másik autóból menet közben is mérni a forgalomban lévő járművek sebességét.

Az elfogó autók állítólag gyakran leszorítják az útról a gyorshajtókat, mielőtt igazoltatják és megbüntetik őket. Óberling ezt nem ismert el: amikor Sebestyén rákérdezett, hogy történik-e ilyesmi, vagy sem, inkább csak habogott 

  "Hát is-is. Hát csináljuk, de nem úgy."

Óberling annyit elárult, hogy Audi A3-as és A4-es, Opel Astra, Skoda és Mercedes típusú autókat is bevetnek, de amint ismertté válnak egyes típusok, azonnal cserélik őket. 

A végén hangzott el a legjobb rész: a megbüntetett autósok bankkártyával is - remélhetőleg dugóssal és érintőssel is - fizethetik majd a bírságot a civil rendőröknél.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt