Civil autókkal vadásznak a gyorshajtókra a rendőrök

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A HVG vette észre, milyen fontos lakossági téma volt terítéken szerda reggel a Rádió 1 Balázsék című műsorában, ahol Sebestyén Balázs Óberling József főosztályvezető rendőrezredessel beszélgetett, méghozzá azokról az esetekről, amikor rendőrök civil autókban ülve vonják felelősségre a szabálytalanul közlekedőket. 

Óberling elismerte, hogy néhány év szünet után ismét dolgoznak civil autós rendőrök az utakon, egész egyszerűen azért, mert az egyértelműen beazonosítható rendőrök a számok alapján nem szorítják vissza a balesetek számát. Az ezredes elmondása szerint olyan műszerekkel dolgoznak, amik képesek egy másik autóból menet közben is mérni a forgalomban lévő járművek sebességét.

Az elfogó autók állítólag gyakran leszorítják az útról a gyorshajtókat, mielőtt igazoltatják és megbüntetik őket. Óberling ezt nem ismert el: amikor Sebestyén rákérdezett, hogy történik-e ilyesmi, vagy sem, inkább csak habogott 

  "Hát is-is. Hát csináljuk, de nem úgy."

Óberling annyit elárult, hogy Audi A3-as és A4-es, Opel Astra, Skoda és Mercedes típusú autókat is bevetnek, de amint ismertté válnak egyes típusok, azonnal cserélik őket. 

A végén hangzott el a legjobb rész: a megbüntetett autósok bankkártyával is - remélhetőleg dugóssal és érintőssel is - fizethetik majd a bírságot a civil rendőröknél.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.