Élőben közvetítette a sofőr a kilenc ember halálát okozó ceglédberceli balesetet a Facebookon

2018 május 23., szerda 3:17
616

Kilenc ember halt meg Ceglédbercelnél, amikor egy homokszállító teherautó kisbusszal ütközött a 4-es úton kedden. A brutális balesetben hét férfi és két nő, köztük hét román állampolgár veszítette életét.

 A külügyminisztérium a román konzulok magyar rendőrségtől szerzett információira hivatkozva azt közölte, hogy a balesetet a romániai kisbusz okozta, amely nagy sebességgel előzött, és frontálisan ütközött egy teherautóval.  

Szerda reggel az Adevarul román portálra kikerült egy videófelvétel, amin az látszik, hogy a kilenc ember halálát okozó ceglédberceli balesetet a kisbusz sofőrje élőben közvetítette a Facebookon, és valószínűleg ez vezetett a tragédiához.

A videón, amiről az MTI is beszámolt, látszik, hogy a sofőr önmagát is filmezi, majd a telefon kameráját az út felé fordítja, ahol egy egyenes útszakaszon egy kisbusz valamint egy teherautó előzésébe kezd. A román sajtóban azt írják, hogy a felvétel alatt hallható idézetek alapján a sofőr a kommenteket olvassa épp fel, ezért sem figyel az útra. 

A Digi 24 hírtelevízió úgy tudja, hogy a kisbusz Szlovéniából tartott Románia felé, utasai pedig a Maros megyei Désfalváról (Deaj) származtak.