Élőben közvetítette a sofőr a kilenc ember halálát okozó ceglédberceli balesetet a Facebookon

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Kilenc ember halt meg Ceglédbercelnél, amikor egy homokszállító teherautó kisbusszal ütközött a 4-es úton kedden. A brutális balesetben hét férfi és két nő, köztük hét román állampolgár veszítette életét.

 A külügyminisztérium a román konzulok magyar rendőrségtől szerzett információira hivatkozva azt közölte, hogy a balesetet a romániai kisbusz okozta, amely nagy sebességgel előzött, és frontálisan ütközött egy teherautóval.  

Szerda reggel az Adevarul román portálra kikerült egy videófelvétel, amin az látszik, hogy a kilenc ember halálát okozó ceglédberceli balesetet a kisbusz sofőrje élőben közvetítette a Facebookon, és valószínűleg ez vezetett a tragédiához.

A videón, amiről az MTI is beszámolt, látszik, hogy a sofőr önmagát is filmezi, majd a telefon kameráját az út felé fordítja, ahol egy egyenes útszakaszon egy kisbusz valamint egy teherautó előzésébe kezd. A román sajtóban azt írják, hogy a felvétel alatt hallható idézetek alapján a sofőr a kommenteket olvassa épp fel, ezért sem figyel az útra. 

A Digi 24 hírtelevízió úgy tudja, hogy a kisbusz Szlovéniából tartott Románia felé, utasai pedig a Maros megyei Désfalváról (Deaj) származtak.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.