Élőben közvetítette a sofőr a kilenc ember halálát okozó ceglédberceli balesetet a Facebookon

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Kilenc ember halt meg Ceglédbercelnél, amikor egy homokszállító teherautó kisbusszal ütközött a 4-es úton kedden. A brutális balesetben hét férfi és két nő, köztük hét román állampolgár veszítette életét.

 A külügyminisztérium a román konzulok magyar rendőrségtől szerzett információira hivatkozva azt közölte, hogy a balesetet a romániai kisbusz okozta, amely nagy sebességgel előzött, és frontálisan ütközött egy teherautóval.  

Szerda reggel az Adevarul román portálra kikerült egy videófelvétel, amin az látszik, hogy a kilenc ember halálát okozó ceglédberceli balesetet a kisbusz sofőrje élőben közvetítette a Facebookon, és valószínűleg ez vezetett a tragédiához.

A videón, amiről az MTI is beszámolt, látszik, hogy a sofőr önmagát is filmezi, majd a telefon kameráját az út felé fordítja, ahol egy egyenes útszakaszon egy kisbusz valamint egy teherautó előzésébe kezd. A román sajtóban azt írják, hogy a felvétel alatt hallható idézetek alapján a sofőr a kommenteket olvassa épp fel, ezért sem figyel az útra. 

A Digi 24 hírtelevízió úgy tudja, hogy a kisbusz Szlovéniából tartott Románia felé, utasai pedig a Maros megyei Désfalváról (Deaj) származtak.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 6,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.