Okos közlekedési lámpákat tesztelnek a brit utakon

Nagy-Britannia útjain kísérleti jelleggel bevezetik az okos közlekedési lámpákat, amik elvileg mindig zöldre váltanak, amikor egy autó arra jár, és éppen felesleges lenne a piros jelzés. Az AECOM rendszerét a yorki A59-es úton fogják bevetni.

Az újfajta közlekedési lámpáknak hála elvileg az, aki betartja a sebességkorlátozást, legrosszabb esetben is akkor ér oda a következő lámpához, amikor az zöldre vált, de hogy pontosan hogyan kell ezt elképzelni (hiszen elvileg a hagyományos közlekedési lámpás rendszer is hasonló elven kellene, hogy működjön), az a Telegraph cikkéből nem derül ki.

A Nemzeti Infrastrukturális Bizottság (NIC) írt ki versenyt, és ez a koncepció nyert az öt versengő közül. A rendszert úgy szeretnék kialakítani, hogy az utak alkalmasak legyenek majd a folyamatosan fejlesztett és már sok helyen tesztüzemben az utakon közlekedő önvezető autóknak.

Tavaly májusban azt jelentették be, hogy Milton Keynes lesz az első város, ami hasonló, okos közlekedési lámpákat helyez működésbe, ami ott, ahol sok jármű torlódik fel, úgy változtatja meg a jelzőlámpák fényeit, hogy könnyítsen a zsúfoltságon. A Vivacity Labs fejlesztése főleg a mentőknek, buszoknak és biciklistáknak segíthet. A város 3 millió fontot adott a rendszerre, ami elvileg szeptemberben indul el.

A dugók elkerülésére egyébként jó pár éve vannak ingyenes appok. (Telegraph)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.