Razziát tartott egy illegális pizzériában a Nébih

gasztronómia
2018 május 23., 18:36
comments 65

Április végén a Nébih ellenőrei a NAV embereivel együtt egy  pizzakészítéssel foglalkozó gödöllői férfinál tartottal ellenőrzést. Megállapították, hogy az üzlet a szükséges engedély és adószám nélkül működött, ráadásul a helyszínen a műszaki, a higiéniai és a személyi feltételek nem voltak alkalmasak pizza készítésére. Ezért a pizzás tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették.

link Forrás

A helyen nem volt meleg víz a mosogatáshoz és a kézmosáshoz, a padozat pedig takarítatlan volt. A helyiség olyan tárgyakkal és eszközökkel volt tele, amelyek az ételkészítéshez nem feltétlenül szükségesek:

  •  egy katódsugárcsöves monitor;
  • óriás sakkbábuk, 
  • gépkocsi akkumulátorok;
  • motorolaj;
  • rossz hűtőszekrények.

A pizza készítését és kiszállítását végző személyek a szükséges egészségügyi igazolásokkal nem rendelkeztek.

Az egységben fellelt nem nyomon követhető és lejárt alapanyagokat a hatóság a helyszínen a forgalomból kivonta és az egység tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztette. A NAV eljárást indított, amelynek eredménye akár egymillió forint mulasztási bírság is lehet, és a pizzázó nyilvántartásai alapján utólagos vizsgálatra is sor kerülhet. (Nébih)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.