Átmenetileg leáll az Instapaper Európában

tech
2018 május 24., 09:30
comments 37

Az app addig nem lesz elérhető a kontinensen, míg fel nem tudnak készülni rendesen GDPR-ra - írja a Verge. Az Instapaper olyan alkalmazás, mellyel későbbi olvasásra lehet eltenni a cikkeket, Európában is nagyon népszerű, de május 24-től egy időre elérhetetlen lesz. Az EU szigorít az adatkezelési szabályokon, pénteken hatályba lép a GDPR, ami valójában már két éve hatályban van, de csak a Facebook adatkezelési botrányai miatt kezdik el valóban használni és ellenőrizni a gyakorlatban is. Az Instapaper közleményt adott ki, melyben elnézést kérnek a kellemetlenségért, és azt ígérik, igyekeznek a lehető leghamarabb visszaállítani a szolgáltatás. A döntés értelmében péntektől az európai felhasználók nem férnek hozzá az archívumokhoz sem.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.