Niggerezős plakáttal próbálnak lejáratni civil szervezeteket

A niggerezős álplakátFotó: Olvasónk felvétele

"Ez az ember a barátod! Több niggert Budapestre!" - hirdeti egy plakát, amit olvasónk a Blaha Lujza téren fotózott, és amin a plakát kiadójaként hat, a kormánynak nem szimpatikus, "sorosistaként" elkönyvelt szervezet van feltüntetve:

  • a TASZ;
  • Az Antifa;
  • A Budapest Pride;
  • A NANE;
  • A CEU;
  • és az Amnesty International.

A plakát szövegezése alapján már gyanús volt, hogy talán nem az érintett, emberi jogokért, esélyegyenlőségért, a nők elleni erőszak és a rasszizmus ellen küzdő szervezetek adták ki. Meg is kerestem mindet, közülük egyelőre még csak a TASZ és az Amnesty International válaszolt.

"Tudomásunk van a plakátról, de azt nem szervezetünk adta ki, azon évekkel korábbi logónk szerepel" - buktatta le a plakáthamisítók egyik figyelmetlenségét Kapronczay Stefánia, a TASZ ügyvezető igazgatója. "Sem a plakáton szereplő személy, személynév vagy projektmegnevezés nem ismert számunkra" - mondta.

Arról, hogy milyen célból készülhetett a hamisítványt, "csak feltételezéseink vannak" - mondta. Arról, hogy ki készíthette, még csak az sem. Jogi lépéseket ezért egyelőre nem is terveznek.

Ahogy egyelőre az Amnesty Internatinal sem, mert nem iserik a felelősöket. "Amennyiben ez kiderül, megtesszük a megfelelő jogi lépéseket az ügyben" - mondta Demeter Áron, az AI szóvivője. Mint mondta, "természetesen" semmi közük a plakáthoz, "ismeretlen személy/személyek jogosulatlanul visszaéltek az Amnesty International és a többi szervezet nevével és logójával,

gyaníthatóan azért, hogy rossz hírét keltsék a szervezeteknek" - mondta.

A Budapest Pride, a CEU, a NANE és az Antifa még nem válaszolt a megkeresésünkre, amint megteszik, közöljük válaszukat.

UPDATE 15:30: Megérkezett a Budapest Pride válasza is. Ők is csak megerősíteni tudták, amit a TASZ és az Amnesty International képviselői elmondtak, vagyis nincs közük a szórólapnak sem a tervezéséhez, sem a terjesztéséhez, és nincs tudomásuk róla, hogy kihez vagy milyen szervezethez kötődhet. Jogi lépéseket egyelőre ők se terveznek. "Egyébként a szórólapon nekünk is a korábbi logónk szerepel, amit az idei fesztiválra cseréltünk le" - írták.

UPDATE 16:15: Megérkezett a NANE és a CEU válasza is. "A CEU természetesen nem vett részt ebben a színvonaltalan provokációban és kategórikusan elutasítja a poszter által képviselt rasszizmust, csakúgy, mint az Egyetem nevének és logójának törvénytelen felhasználását" - írta a CEU. A NANE szintén azt írta, hogy nincs közük a plakáthoz, a logójukat jogtalanul használták fel. "A cél vélhetően a plakáton említett, az emberi jogokért napi szinten küzdő szervezetek lejáratása" - írták, hozzátéve, hogy rendkívül aggasztónak tartják, hogy "az alapvető jogokért, így a nők és gyerekek biztonságáért dolgozó szervezetként lejáratási kísérletekkel kell szembesülnünk".

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.