Orbán Viktor kiállt egy klubnyi nyugdíjas elé, és tartott nekik egy sajtótájékoztatót a gazdasági növekedésről

POLITIKA
2018 május 24., 07:20
comments 144

Orbán Viktor még a választási kampányban ellátogatott a Belgrád rakparti idősek klubjába, és ott azzal ijesztgetett, hogy valakik mindjárt kicserélik Magyarország népességét. Azóta a Fidesz megnyerte a választást, a régi-új miniszterelnök pedig szerdán újra visszament a nyugdíjasklubba,

ahol úgy viselkedett, mintha éppen sajtótájékoztatót tartana.

Beszámolt az aznapi kormányülésről. Csak jó híreket tudott mondani, például azt, mennyire jó állapotban van a gazdaság, jövőre négy százalékos gazdasági növekedést várnak. Éppen ezért Orbán szerint biztos, hogy nem csak 2018-ban, de 2019-ben is számíthatnak a nyugdíjasok nyugdíjemelésre, illetve prémiumra.

“Amit vállaltunk Önök felé, azt 18-ban és 19-ben is tudjuk tartani” - mondta Orbán.

A kormányülésnek azonban szerinte nem ez volt a legfontosabb pontja, hanem a migráció, a Stop Soros törvény és az alkotmánymódosítás.

“Július 20-áig az összes megígért törvényjavaslatunkat törvény formájában el fogja fogadni a Tisztelt Ház” - mondta Orbán.

A miniszterelnöki látogatás három érdekessége:

  • Orbán Viktor a kormány egyik első ülése után a nagy nyilvánosság helyett inkább egy belvárosi nyugdíjasklubba ment beszámolni az ülésről.
  • A miniszterelnök teljesen biztos benne, hogy a tőle elvileg függetlenül működő parlamenten átmennek a törvényjavaslatai.
  • A kampányban Orbán még Hollik István képviselőjelölttel látogatta meg a klubot. Hollik azonban kikapott az lmp-s Csárdi Antaltól, most már nem is volt ott a képek alapján, helyete Orbán Rogán Antallal, a volt V. kerületi polgármesterrel ment.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.