Súlyosbították az öt férfi ügyét, akik az autópályán hagyták részeg társukat

A Nyíregyházi Törvényszék súlyosbította azoknak a férfiaknak a büntetését, akik 2015-ben az autópályán hagyták ittas társukat, akit ezután egy autó halálra gázolt - közölte a bíróság sajtószóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Toma Attila közleményében azt írta, hogy a másodfokú tanács segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt - az első fokon kiszabott pénzbüntetést súlyosbítva - egy év felfüggesztett börtönre ítélte B. J. elsőrendű vádlottat. A vádlott négy társára korábban kiszabott pénzbüntetést 150 ezer, illetve 200 ezer forintra növelte a másodfokú bíróság.
A törvényszék által megállapított tényállás szerint a vádlottak 2015. szeptember 11-én este Győrből Demecserbe utaztak kisteherautóval. Egy utastársuk berúgott, agresszíven viselkedett, ki akart szállni a járműből, menet közben az ajtót nyitogatta. A kijutását megakadályozták, majd a kálmánházi pihenőhely közelében, a leállósávon megálltak, és mindannyian kiszálltak az autóból.
Az ittas férfi a vádlottak többszöri kérése ellenére sem akart visszaszállni a kocsiba, így a leállósávon hagyták, és elindultak az autóval Nyíregyháza felé. Nem sokkal később az elsőrendű vádlott telefonon értesítette a rendőrséget, majd visszaindultak oda, ahol a társukat hagyták. Időközben azonban elgázolták a forgalmi sávban lévő férfit, aki a helyszínen meghalt.
Az ítélet jogerős.