Fideszes politikusok "ténykedése" + munkaerőhiány = nem épít gyárat Kozármislenyben a német autóipari beszállító

gazdaság
2018 május 25., 20:26

Mégsem építi fel az ezer főnek munkát adó gyáregységét Kozármislenyben a német autóipari beszállító, a Fehrer Automotive, írja a Szabad Pécs. A lap megkeresésére a Baranya megyei település polgármestere elmondta, hogy az üléseket és kartámlákat készítő cég megígérte: ha mégis bővítenek, akkor náluk fognak. Arra kérdésre, hogy mi áll a visszatáncolás mögött, Bíró Károly három okot említett:

  1. "egyes pécsi fideszes politikusok ténykedése", hogy Kozármisleny helyett a megyeszékhelyen épüljön meg a gyár. A polgármester erről bővebben nem akart beszélni.
  2. A fő indok Bíró szerint a munkaerőhiány volt. A Fehrer már rendelkezik egy móri üzemmel, ahol megtapasztalták, hogy milyen nehéz munkást fogni.
  3. Illetve, hogy a gyár olyan magas ajánlatokat kapott a gyár felépítésére, amik már súrolták a német árszínvonalat.
Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.