Hadházy: Lenézi a saját nemzetét az a politikus, aki nem vallja be magának, mennyire kemény a helyzet

Erősebb jelzés lett volna, ha rajtam kívül más ellenzéki társa sem vesz részt az új Országgyűlés alakulóülésén, hogy így fejezzék ki, hogy "ez a parlamenti összetétel tisztességtelenül, illegitim módon jött létre," mondta Hadházy Ákos a 24.hu-nak adott interjújában. Az LMP képviselője szerint 

"ha beletörődik, túllép az ellenzék azon, hogy most hogyan, milyen durván egyenlőtlen feltételek mellett, a Fidesz számára lejtő pályán jött létre a kétharmados győzelem Orbán Viktoréknak, akkor a következő választáson is hasonló vagy talán még rosszabb körülmények, tisztességtelen, még mocskosabb szabályok között kell játszania az ellenzéknek."

Hozzátette: nem teheti meg az ellenzék, hogy csak beszél a mocskos szabályokról, aztán beül a parlamentbe. Szerinte

"lenézi a saját nemzetét az a politikus, aki így tesz, aki nem vallja be magának, mennyire kemény a helyzet. Lenézi a magyarokat az, aki szerint az emberek nem hajlandóak a demokráciáért megmozdulni, csak mondjuk az internetadó ellen. Nem elég beszélni, valódi politikai cselekvés kell, akár kimenni hosszabb időre az utcára, de mindenképpen az emberekkel együtt kell lélegezni. Az ellenzéki pártoknak csak akkor van lehetőségük sikert elérni, ha az emberek többsége mögöttük van."

Hadházy három alapvető célt fogalmazott meg:

  • "a kormánypropagandát ki kell csavarni a Fidesz-KDNP kezéből,"
  • ki kell kényszeríteni az Európai Ügyészséghez való csatlakozást, 
  • illetve meg kell akadályozni a bíróságok átalakítását. 

Szerinte hiába hitegetik magukat sokan azzal, hogy ezek nem súlyos folyamatok, 

"de az átmenet mindig ilyen apró dolgokból áll, aztán csak a végén esik le sok embernek a tantusz, hogy ahova megérkezett az ország, az már élhetetlen, elfogadhatatlan."

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.