Hadházy: Lenézi a saját nemzetét az a politikus, aki nem vallja be magának, mennyire kemény a helyzet

POLITIKA
2018 május 25., 16:58
comments 309

Erősebb jelzés lett volna, ha rajtam kívül más ellenzéki társa sem vesz részt az új Országgyűlés alakulóülésén, hogy így fejezzék ki, hogy "ez a parlamenti összetétel tisztességtelenül, illegitim módon jött létre," mondta Hadházy Ákos a 24.hu-nak adott interjújában. Az LMP képviselője szerint 

"ha beletörődik, túllép az ellenzék azon, hogy most hogyan, milyen durván egyenlőtlen feltételek mellett, a Fidesz számára lejtő pályán jött létre a kétharmados győzelem Orbán Viktoréknak, akkor a következő választáson is hasonló vagy talán még rosszabb körülmények, tisztességtelen, még mocskosabb szabályok között kell játszania az ellenzéknek."

Hozzátette: nem teheti meg az ellenzék, hogy csak beszél a mocskos szabályokról, aztán beül a parlamentbe. Szerinte

"lenézi a saját nemzetét az a politikus, aki így tesz, aki nem vallja be magának, mennyire kemény a helyzet. Lenézi a magyarokat az, aki szerint az emberek nem hajlandóak a demokráciáért megmozdulni, csak mondjuk az internetadó ellen. Nem elég beszélni, valódi politikai cselekvés kell, akár kimenni hosszabb időre az utcára, de mindenképpen az emberekkel együtt kell lélegezni. Az ellenzéki pártoknak csak akkor van lehetőségük sikert elérni, ha az emberek többsége mögöttük van."

Hadházy három alapvető célt fogalmazott meg:

  • "a kormánypropagandát ki kell csavarni a Fidesz-KDNP kezéből,"
  • ki kell kényszeríteni az Európai Ügyészséghez való csatlakozást, 
  • illetve meg kell akadályozni a bíróságok átalakítását. 

Szerinte hiába hitegetik magukat sokan azzal, hogy ezek nem súlyos folyamatok, 

"de az átmenet mindig ilyen apró dolgokból áll, aztán csak a végén esik le sok embernek a tantusz, hogy ahova megérkezett az ország, az már élhetetlen, elfogadhatatlan."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.