Még a magyar fociban is váratlan húzással egy ott focizó gyerek apja veheti meg a Vasas akadémiáját

futball
2018 május 25., 09:08
comments 44

Vasasból majdnem több van, mint CEU-ból, mert van a Vasas FC, a Vasas SC és a Vasas Kubala Akadémia. A három Vasas nem egyfelé húz, de annyira nem, hogy a a tulajdonosok közötti belső háborúk miatt most úgy néz ki, hogy a Vasas focista utánpótlásnevelése mégsem Angyalföldön lenne, hanem Siófokon vagy a XII. kerületben.

Röviden: a Vasas SC és a Vasas FC nem akar a jövőben együttműködni azzal a György Tamással, aki a Vasas Akadémia 89 százalékos tulajdonosa. Ezért ő Siófokon folytatná. 250 gyerekről van szó, itt nevelték például azt a Németh Andrást, aki már a belga Genk játékosaként szomorította el Orbán Viktort a felcsúti utánpótlástornán azzal, hogy az ő góljával is legyőzték a Puskás Akadémiát a döntőben, ezzel megint nem sikerült a felcsútiaknak megszerezni a kupát. (Más kérdés, hogy Némethet itthon védőnek nevelték, a belgáknál lett csatár.)

A Nemzeti Sport szerint az eddig is igazán magyaros történetnek lenne egy igazán szép fordulata. A Vasas tulajdonosokkal összevesző György Tamás kiszállna a Vasas Akadémiából, a tulajdonrészét egy ott edző gyerek apja venné meg. Az informatikai cég tulajdonosa 300 millió forintot fizethet az akadémiáért.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.