Titkolják, hogy mit keresett Orbán mellett a "libanoni kapcsolat"

A 24.hu vette észre, hogy 

az MTI és a miniszterelnök sajtófőnöke is elfelejtette megemlíteni, hogy csütörtökön Orbánnál járt a „svájci bankára”.

Havasi Bertalan azt közölte az állami hírügynökséggel, hogy „Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök délután az Országházban külön-külön fogadta az Európa jövője című, Budapesten zajló nemzetközi konferencia több előadóját”. Kiadtak mellé egy csoportképet is, amin szerepel egyvalaki, akinek a nevét kihagyták a felsorolásból.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j2) fogadja az Európa jövője című, budapesti nemzetközi konferencia több előadóját, Douglas Murray brit konzervatív írót (j), szerkesztőt, Stephen K. Bannont, Donald Trump amerikai elnök volt kampányfőnökét és vezető stratégáját (b2), valamint David P. Goldman amerikai közgazdászt az Országházban 2018. május 24-én. Középen Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (j3).

A 24.hu szerint a férfi Nagy István, Magyarország svájci nagykövete. Korábban a kétes hírű libanoni Audi Bank igazgatójaként dolgozott, Orbán állítólag már 2010-ben felajánlotta neki az amerikai nagyköveti posztot, de Nagy akkor még visszakozott. Előbb arab-magyar kapcsolatokért felelős nagykövetként dolgozott, majd Svájcba akkreditálták. Úgy tudni, hogy Nagy tevékenyen részt vett Orbán bejrúti és rijádi útjainak előkészítésében.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.