Titkolják, hogy mit keresett Orbán mellett a "libanoni kapcsolat"

POLITIKA
2018 május 25., 19:17
comments 114

A 24.hu vette észre, hogy 

az MTI és a miniszterelnök sajtófőnöke is elfelejtette megemlíteni, hogy csütörtökön Orbánnál járt a „svájci bankára”.

Havasi Bertalan azt közölte az állami hírügynökséggel, hogy „Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök délután az Országházban külön-külön fogadta az Európa jövője című, Budapesten zajló nemzetközi konferencia több előadóját”. Kiadtak mellé egy csoportképet is, amin szerepel egyvalaki, akinek a nevét kihagyták a felsorolásból.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j2) fogadja az Európa jövője című, budapesti nemzetközi konferencia több előadóját, Douglas Murray brit konzervatív írót (j), szerkesztőt, Stephen K. Bannont, Donald Trump amerikai elnök volt kampányfőnökét és vezető stratégáját (b2), valamint David P. Goldman amerikai közgazdászt az Országházban 2018. május 24-én. Középen Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (j3).
photo_camera A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j2) fogadja az Európa jövője című, budapesti nemzetközi konferencia több előadóját, Douglas Murray brit konzervatív írót (j), szerkesztőt, Stephen K. Bannont, Donald Trump amerikai elnök volt kampányfőnökét és vezető stratégáját (b2), valamint David P. Goldman amerikai közgazdászt az Országházban 2018. május 24-én. Középen Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (j3).

A 24.hu szerint a férfi Nagy István, Magyarország svájci nagykövete. Korábban a kétes hírű libanoni Audi Bank igazgatójaként dolgozott, Orbán állítólag már 2010-ben felajánlotta neki az amerikai nagyköveti posztot, de Nagy akkor még visszakozott. Előbb arab-magyar kapcsolatokért felelős nagykövetként dolgozott, majd Svájcba akkreditálták. Úgy tudni, hogy Nagy tevékenyen részt vett Orbán bejrúti és rijádi útjainak előkészítésében.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.