Két hónapja Havasi még azt mondta, nincs tervben egy Orbán–Bannon-találkozó, most meg kijött róluk a közös fotó

POLITIKA
2018 május 25., 10:37
comments 128

A New York Times március első felében írt arról, hogy Trump kirúgott főtanácsadója, Stephen K. Bannon sorra látogatja az európai szélsőjobboldali pártok vezetőit, és Orbán Viktorral is találkozhat. Március 13-án megkérdeztem Havasi Bertalant, Orbán sajtófőnökét, hogy találkoztak-e, vagy a napokban találkoznak-e, de hamar jött a válasz, hogy: „Nem volt, és nincs is tervbe véve ilyen találkozó.”

Aztán eltelt két hónap, Schmidt Máriáék meghívták Bannont a Várkert Bazárba előadni, majd szerdán kijött ez a fotó:

Orbán Viktor miniszterelnök (j2) fogadja az Európa jövője című, budapesti nemzetközi konferencia több előadóját, Douglas Murray brit írót (j), Stephen K. Bannont, Trump volt kampányfőnökét (b2) és David P. Goldman amerikai közgazdászt az Országházban 2018. május 24-én. Középen Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (j3).
photo_camera Orbán Viktor miniszterelnök (j2) fogadja az Európa jövője című, budapesti nemzetközi konferencia több előadóját, Douglas Murray brit írót (j), Stephen K. Bannont, Trump volt kampányfőnökét (b2) és David P. Goldman amerikai közgazdászt az Országházban 2018. május 24-én. Középen Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (j3). Fotó: Szecsődi Balázs/Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI

Repül az idő, változik a világ, változnak a tervek. Lehet, hogy már az sem igaz, hogy ugyan Trump 2016 őszi választási győzelmével elindult az egyeztetés egy Trump–Orbán-találkozóról, egy évvel később – miután az amerikai elnök a régió más vezetőivel már találkozott – arra jutottak, hogy a találkozónak nincs aktualitása.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.