Több katona, kémrepülő kell az amerikai haderő európai parancsnokának az oroszok ellen

külföld
2018 május 25., 7:22
comments 122

Az Európában állomásozó amerikai haderő legmagasabb rangú parancsnoka, a négycsillagos tábornok, Curtis M. Scaparrotti több katonát, kémrepülőt és hadfelszerelést kér, hogy fenntarthassa az amerikai haderő európai fölényét. Legfőbb feladatának az oroszokkal szembeni elrettentés fenntartását nevezte.

Scaparrotti tabukat is döntögetett, szerinte a terrorizmus elleni harctól kéne erőforrásokat elvonni az oroszok elleni erősítésekhez. A csapaterősítések, mint mondta, "segítenének jobb munkát végezni Oroszország elrettentésében". Kémrepülőkre pedig azért van szükség, hogy jobban megérthessük, hogy működik az orosz hadsereg.

Scaparrotti a héten európai vezérkari főnökökkel tárgyalt, például arról, hogy a terrorizmus elleni fellépés jobb egyeztetésével erőforrásokat szabadíthatnának fel, amiket az oroszok elrettentésére lehet majd használni. "Nagyon sok erőforrást fókuszálunk a terrorizmus elleni harcra, ezek némelyikét át kell állítanunk" - mondta. (Via Reuters)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt