Több katona, kémrepülő kell az amerikai haderő európai parancsnokának az oroszok ellen

külföld
2018 május 25., 07:22
comments 121

Az Európában állomásozó amerikai haderő legmagasabb rangú parancsnoka, a négycsillagos tábornok, Curtis M. Scaparrotti több katonát, kémrepülőt és hadfelszerelést kér, hogy fenntarthassa az amerikai haderő európai fölényét. Legfőbb feladatának az oroszokkal szembeni elrettentés fenntartását nevezte.

Scaparrotti tabukat is döntögetett, szerinte a terrorizmus elleni harctól kéne erőforrásokat elvonni az oroszok elleni erősítésekhez. A csapaterősítések, mint mondta, "segítenének jobb munkát végezni Oroszország elrettentésében". Kémrepülőkre pedig azért van szükség, hogy jobban megérthessük, hogy működik az orosz hadsereg.

Scaparrotti a héten európai vezérkari főnökökkel tárgyalt, például arról, hogy a terrorizmus elleni fellépés jobb egyeztetésével erőforrásokat szabadíthatnának fel, amiket az oroszok elrettentésére lehet majd használni. "Nagyon sok erőforrást fókuszálunk a terrorizmus elleni harcra, ezek némelyikét át kell állítanunk" - mondta. (Via Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.