Bale megnyerte, a Liverpool kapusa elvesztette a Bajnokok Ligáját

bajnokok ligája
2018 május 26., 21:03
comments 177

3-1-re nyerte a Bajnokok Ligája döntőjét a Real Madrid. Pontosabban a Liverpool kapusa, Karius vesztette el. A Real Madrid zsinórában a harmadik BL-címét nyerte, öt éven belül a negyediket.

photo_camera Carius elvesztette a Liverpoolnak a BL-döntőt Fotó: SERGEI SUPINSKY/AFP

Real Madrid-Liverpool 3-1

Gól: Benzema (51.), Bale (64., 83.), ill. Mané (55.)

Real Madrid: Navas – Carvajal (Nacho, 37.), Ramos, Varane, Marcelo – Modric, Casemiro, Kroos – Isco (Bale, 61.), Benzema (Asensio, 89.), Ronaldo. Vezetőedző: Zinédine Zidane
Liverpool: Karius – Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson – Wijnaldum, Henderson, Milner (Can, 83.) – Szalah (Lallana, 30.), Firmino, Mané. Menedzser: Jürgen KloppNagyon intenzíven kezdett a két csapat, de különösen a Liverpool pörgött. Egészen furcsa volt, hogy a 20. percben megálltak pár másodpercre egy bedobásnál. Az angolok rohanását a Real pillanatokra tudta megtörni, amikor megszerezte a labdát és passzolgatni kezdett. 

Aztán Ramos likvidálta a szezon szupersztárját, Szalaht.

link Forrás

Az egyiptomi ápoás után megpróbálta még folytatni, de pár perccel később sírva hagyta el a pályát, Ramos sárgát sem kapott. 

link Forrás

Ronaldo is vigasztalta.

Ronaldo kíséri le a pályáról a vállsérülést szenvedett Szalah-t a szombati Bajnokok Ligája-döntőben
photo_camera Fotó: SERGEI SUPINSKY/AFP

Az addig a Realnál egy fokozattal gyorsabban játszó Liverpool Szalah kiválása után összezavarodott, a Madrid azonnal átvette az irányítást. Még az első félidőben szereztek egy gólt, de les miatt a bíró nem adta meg, 

link Forrás

A második félidőben továbbra is gyámoltalan maradt a Liverpool, a Real erősen kezdett, de a vezetéshez kellett a Liverpool borzalmas napot kifogó kapusa, Karius, aki a BL-döntők legviccesebb gólját hozta össze, Benzema köszönte szépen.

link Forrás

A Liverpoolnak ez a gól kellett ahhoz, hogy magához térjen, Mané négy percen belül egyenlített:

link Forrás

Aztán jött a csak kapufáig jutó Isco helyére beküldött Bale, és két perccel pályáa lépése után olyan káprázatos gólt rúgott, amit sokáig ismételni fognak:

link Forrás

Zidane reakciója a gólra:

link Forrás

A Liverpool nem tört meg, a szíve vitte előre, Mané a 70. percben kis híján duplázott és egyenlített:

link Forrás

De az elképzelés és Szalah hiányzott a játékukból. Majd Karius lett ismét a főszereplő, Bale lövését védte be:

link Forrás

A meccs legvégén jött volna el a nagyon keveset mutató Ronaldo pillanat, amivel 4-1-re alakíthatta volna az állást, és ünnepeltethette volna magát úgy, mintha ő nyerte volna meg a meccset. De ehhez a meccshez tökéletesen passzoló lezárással egy pályára berohanó szurkoló megakasztotta a támadást. 

link Forrás

A legyűrt szurkoló:

photo_camera Fotó: SERGEI SUPINSKY/AFP

Zidane három éven belül a harmadik BL-címét nyerte edzőként. 

Zinedine Zidane és Luka Modric ünnepelnek a 2018-as BL-döntő után
photo_camera Fotó: FRANCK FIFE/AFP
photo_camera Fotó: LLUIS GENE/AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.