Kim Dzsongun eltökélt szándéka találkozni Trumppal

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

"Mélyreható" megbeszéléseket folytatott Dél-Korea elnökével, Mun Dzseinnel Kim Dzsongun az észak-koreai állami hírügynökség beszámolója szerint. Kim és Mun szombaton titokban - és némileg váratlanul - találkoztak a "békefalunak" nevezett Pamindzsonban a két országot elválasztó, demilitarizáltnak nevezett övezet északi oldalán.

A két államfő két nappal azután találkozott, hogy Donald Trump váratlanul lemondta Kim Dzsongunnal június 12-re tervezett csúcstalálkozóját. Kim most arról tájékoztatta Munt, hogy "eltökélt szándéka" találkozni Trumppal - ez annyira nem meglepő, Kim hatalmának megerősítéséhez nagyban hozzájárulna, ha otthon azzal büszkélkedhetne, hogy ő az első északi diktátor, aki személyesen találkozhatott egy amerikai elnökkel.

Kim és Mun találkozójáról csak annak megtörténte után számoltak be, a találkozó részleteiről Dél-Korea vasárnapra ígért bővebb tájékoztatást. (Via MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.