Kim Dzsongun eltökélt szándéka találkozni Trumppal

2018 május 27., vasárnap 5:35
54

"Mélyreható" megbeszéléseket folytatott Dél-Korea elnökével, Mun Dzseinnel Kim Dzsongun az észak-koreai állami hírügynökség beszámolója szerint. Kim és Mun szombaton titokban - és némileg váratlanul - találkoztak a "békefalunak" nevezett Pamindzsonban a két országot elválasztó, demilitarizáltnak nevezett övezet északi oldalán.

A két államfő két nappal azután találkozott, hogy Donald Trump váratlanul lemondta Kim Dzsongunnal június 12-re tervezett csúcstalálkozóját. Kim most arról tájékoztatta Munt, hogy "eltökélt szándéka" találkozni Trumppal - ez annyira nem meglepő, Kim hatalmának megerősítéséhez nagyban hozzájárulna, ha otthon azzal büszkélkedhetne, hogy ő az első északi diktátor, aki személyesen találkozhatott egy amerikai elnökkel.

Kim és Mun találkozójáról csak annak megtörténte után számoltak be, a találkozó részleteiről Dél-Korea vasárnapra ígért bővebb tájékoztatást. (Via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt