Négy orosz katona vesztette életét Szíriában

Legalább négy orosz katona vesztette életét Szíriában, amikor gyaníthatóan az ISIS-hez hű fegyveresek ütöttek rajta a szír kormányhadsereg egyik konvoján Deir az-Zúr közelében. A várost tavaly novemberben foglalta vissza a kormányhadsereg az ISIS-től, de a környéken a mai napig aktívak az iszlamista szélsőségesek.

Az orosz védelmi minisztérium tájékoztatása szerint két ún. katonai tanácsadó - ők ténylegesen katonák, akik harcolnak is az alakulatokkal, amiknek tanácsokat adnak, csak hivatalosan mégsem katonák, mert Oroszország hivatalosan nem küldött szárazföldi harcoló alakulatokat az országba - a helyszínen életét vesztette, a támadásban megsérült öt másik orosz közül kettő pedig a kórházban halt bele sérüléseibe.

Oroszország hivatalosan 90 katonáját vesztette el eddig a szíriai háborúban. Nem hivatalosan több tucatnyi orosz szolgál zsoldosként a kormányhoz hű erőknél, ezek a már amerikai csapatokkal is összecsapásba keveredtek.

Az orosz védelmi minisztérium tájékoztatása szerint a négy orosz katona életét követelő összecsapásban a támadók 43 embert vesztettek. Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja nevű, nagy-britanniai központú, de a terepről informálódó csoport jelentése szerint ugyanakkor az összecsapásban valójában 35, a kormányhoz hű katona, köztük összesen kilenc orosz vesztette életét. (Via BBC. Címlapképünk Deir az-Zúr ostromának utolsó napján készült.)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.