Orbán Viktor felkérte Tarlós Istvánt, hogy induljon újra a főpolgármesterségért

POLITIKA
2018 május 27., 18:20
comments 184

Tarlós István budapesti főpolgármester vasárnap interjút adott az Indexnek, és azt mondta:

“Nem kérte senki, hogy tartsam titokban, pár hete Orbán Viktor felkért, hogy induljak újra a 2019-es főpolgármesteri választáson”.

Ő azonban még gondolkodik azon, hogy induljon-e. “Nagyon meg kell fontolnom, hogy 70 évesen vállalok-e, és ha igen, akkor milyen feltételek mellett egy hat és fél évre szóló elkötelezettséget” - mondta. Tarlós István 2010 óta vezeti a fővárost.

photo_camera Tarlós István Fotó: botost/444.hu

Azt is pedzegette, hogy ha a Fidesz erősödni akar Budapesten (az áprilisi választáson az országos átlagnál jóval rosszabb eredményt értek el a fővárosban), akkor

“az életszerűség azt diktálja, hogy a kormány az eddigieknél is több pénzt kell hogy szánjon a fővárosra”.

Kitért rá, ha folytatná, akkor a Közbeszerzési Kft-t és a BKK-t is megszüntetné, pedig mindkettőt az ő irányítása alatt hozta létre a főváros. “Ebben a formában nincs értelmük” mondta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.