Jól tejel a Dohányboltellátó, a trafikmutyi nagy győztese

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

3,4 milliárd forintot kerestek az Országos Dohányboltellátó Kft. tulajdonosai tavaly, írja a HírTv. 

Ez az a cég, amelyik elosztja a kiskereskedelmi forgalomba kerülő dohánytermékeket 2015, a trafikmutyi létrejötte óta. 

A Nemzeti Dohányboltok bevezetésével tulajdonképpen központosította a kormány a dohánypiacot. Bár azt kommunikálta, hogy mindez a nemdohányzás növelése érdekében szükséges, tulajdonképpen teljesen átrendezték a piacot.

A cégnek, amelynek kiválasztása nem versenyszerűen történt, mindössze kétszázmillió forintot kellett befizetni a kasszába, hogy a koncessziót egyedüliként megkapja. A kft. Sánta János érdekeltsége, akit pedig Lázár János holdudvarához sorolnak. (HírTv)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.