Jól tejel a Dohányboltellátó, a trafikmutyi nagy győztese

3,4 milliárd forintot kerestek az Országos Dohányboltellátó Kft. tulajdonosai tavaly, írja a HírTv. 

Ez az a cég, amelyik elosztja a kiskereskedelmi forgalomba kerülő dohánytermékeket 2015, a trafikmutyi létrejötte óta. 

A Nemzeti Dohányboltok bevezetésével tulajdonképpen központosította a kormány a dohánypiacot. Bár azt kommunikálta, hogy mindez a nemdohányzás növelése érdekében szükséges, tulajdonképpen teljesen átrendezték a piacot.

A cégnek, amelynek kiválasztása nem versenyszerűen történt, mindössze kétszázmillió forintot kellett befizetni a kasszába, hogy a koncessziót egyedüliként megkapja. A kft. Sánta János érdekeltsége, akit pedig Lázár János holdudvarához sorolnak. (HírTv)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.