Meghalt Szokolay Ottó

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Vasárnap hosszan tartó betegség után, 80 évesen meghalt az ország egyik legismertebb szinkronszínésze, Szokolay Ottó színművész – írja a magyarszinkron.hu.

Fotó: Földi Tamás/Wikipdia

Szokolay a Színház- és Filmművészeti Főiskola után 1961 és 1963 között a kaposvári Csiky Gergely Színházban játszott, majd behívták tartalékos katonának. 1964-ig a Miskolci Nemzeti Színházban szerepelt, majd 1965-ig Várkonyi Zoltán felkérésére a Vígszínház tagja lett. Ezután ment a Nemzeti Színházba. Ezek voltak a leghíresebb szinkronszerepei.

1984-ben Jászai Mari-díjjal, 1998-ban pedig a Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztjével tüntették ki. 2014-ben érdemes művész lett. (24)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.