Meghalt Szokolay Ottó

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Vasárnap hosszan tartó betegség után, 80 évesen meghalt az ország egyik legismertebb szinkronszínésze, Szokolay Ottó színművész – írja a magyarszinkron.hu.

Fotó: Földi Tamás/Wikipdia

Szokolay a Színház- és Filmművészeti Főiskola után 1961 és 1963 között a kaposvári Csiky Gergely Színházban játszott, majd behívták tartalékos katonának. 1964-ig a Miskolci Nemzeti Színházban szerepelt, majd 1965-ig Várkonyi Zoltán felkérésére a Vígszínház tagja lett. Ezután ment a Nemzeti Színházba. Ezek voltak a leghíresebb szinkronszerepei.

1984-ben Jászai Mari-díjjal, 1998-ban pedig a Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztjével tüntették ki. 2014-ben érdemes művész lett. (24)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.