Szijjártó Péter: Tudomásul kell venni, hogy Orbán mit gondol az Indexről

Tbg
Média
2018 május 28., 15:33
comments 178

Brüsszelben tartott sajtótájékoztatót Szijjártó Péter, ahol az EUrológus, az Index EU-ügyekben jártas rovata rákérdezett a külügyminiszternél, hogyan kommentálja Orbán hétvégi szavait.

„a miniszterelnök úr tett egy kijelentést, szerintem ennek a tartalma világos, ennek a háttere is világos, innentől kezdve én nem kívánnám ezt a magam részéről kommentálni (...) a miniszterelnök úr világosan nyilatkozott önökről, és szerintem ezt érdemes tudomásul venni. Már elnézést, nem szeretnék tanácsokat osztogatni, de hát így látom a helyzetet".

A miniszterelnök Nagykovácsiban avatott felújított cserkészkastélyt, ahol az Index riportere cserkészte be, és próbált feltenni neki egy kérdést, ám Orbán a HírTv után az Indexről is kijelentette, hogy fakenewsgyár, amelynek nem nyilatkozik. Az Index azért próbálta meg itt elérni a miniszterelnököt, mert Orbán már évek óta nem nyilatkozik olyan médiának, ami nem a tenyeréből, vagy állami pénzből eszik.

A megoldás - hatalmi pozícióból megbélyegezni bizonyos médiatermékeket - Donald Trump jól bevált módszere lett megválasztása után, először talán a CNN-t fake newsozta le, de most már tulajdonképpen minden olyan médiaterméket, amelyik elnökségéről valamilyen negatív hírt közöl. (Hvg)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.