Szijjártó Péter: Tudomásul kell venni, hogy Orbán mit gondol az Indexről

Brüsszelben tartott sajtótájékoztatót Szijjártó Péter, ahol az EUrológus, az Index EU-ügyekben jártas rovata rákérdezett a külügyminiszternél, hogyan kommentálja Orbán hétvégi szavait.

„a miniszterelnök úr tett egy kijelentést, szerintem ennek a tartalma világos, ennek a háttere is világos, innentől kezdve én nem kívánnám ezt a magam részéről kommentálni (...) a miniszterelnök úr világosan nyilatkozott önökről, és szerintem ezt érdemes tudomásul venni. Már elnézést, nem szeretnék tanácsokat osztogatni, de hát így látom a helyzetet".

A miniszterelnök Nagykovácsiban avatott felújított cserkészkastélyt, ahol az Index riportere cserkészte be, és próbált feltenni neki egy kérdést, ám Orbán a HírTv után az Indexről is kijelentette, hogy fakenewsgyár, amelynek nem nyilatkozik. Az Index azért próbálta meg itt elérni a miniszterelnököt, mert Orbán már évek óta nem nyilatkozik olyan médiának, ami nem a tenyeréből, vagy állami pénzből eszik.

A megoldás - hatalmi pozícióból megbélyegezni bizonyos médiatermékeket - Donald Trump jól bevált módszere lett megválasztása után, először talán a CNN-t fake newsozta le, de most már tulajdonképpen minden olyan médiaterméket, amelyik elnökségéről valamilyen negatív hírt közöl. (Hvg)


November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.