Szijjártó Péter: Tudomásul kell venni, hogy Orbán mit gondol az Indexről

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Brüsszelben tartott sajtótájékoztatót Szijjártó Péter, ahol az EUrológus, az Index EU-ügyekben jártas rovata rákérdezett a külügyminiszternél, hogyan kommentálja Orbán hétvégi szavait.

„a miniszterelnök úr tett egy kijelentést, szerintem ennek a tartalma világos, ennek a háttere is világos, innentől kezdve én nem kívánnám ezt a magam részéről kommentálni (...) a miniszterelnök úr világosan nyilatkozott önökről, és szerintem ezt érdemes tudomásul venni. Már elnézést, nem szeretnék tanácsokat osztogatni, de hát így látom a helyzetet".

A miniszterelnök Nagykovácsiban avatott felújított cserkészkastélyt, ahol az Index riportere cserkészte be, és próbált feltenni neki egy kérdést, ám Orbán a HírTv után az Indexről is kijelentette, hogy fakenewsgyár, amelynek nem nyilatkozik. Az Index azért próbálta meg itt elérni a miniszterelnököt, mert Orbán már évek óta nem nyilatkozik olyan médiának, ami nem a tenyeréből, vagy állami pénzből eszik.

A megoldás - hatalmi pozícióból megbélyegezni bizonyos médiatermékeket - Donald Trump jól bevált módszere lett megválasztása után, először talán a CNN-t fake newsozta le, de most már tulajdonképpen minden olyan médiaterméket, amelyik elnökségéről valamilyen negatív hírt közöl. (Hvg)


Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.