35 dolog, amit 35 éves korára mindenki megtanul az életről

ÉLET
2018 május 29., 16:04

Egy amerikai adatspecialista nemrég arra a következtetésre jutott, hogy csak akkor lehetsz egészen biztonságban a nyugdíjas éveidben, ha

mire 35 leszel, félre tudod tenni a fizetésed felét.

Ez a valóságtól teljes mértékben elrugaszkodott elképzelés gyorsan elterjedt a Twitteren, ahol a felhasználók óriásit nevettek rajta, majd néhányan leírták, nekik mit sikerült elérniük 35 éves korukra. Iszonyú vicces és megható posztok is születtek, amik jól összefoglalják, mit jelent embernek lenni a 21. században. Ezekből válogattunk és néhányat mi is írtunk hozzá.

1. Mire 35 leszel, lesz egy szekrényed, ami teli van műanyagdobozokkal, amik nem passzolnak egymáshoz. Néhány tető néhány random dobozzal, amik kiömlenek a szekrényből, akárhányszor kinyitod az ajtaját.
2. Mire 35 leszel, eljön majd az a pont a életedben is, amikor nehezedre esik feldolgozni, hogy a kilencvenes évek nem tíz évvel ezelőtt voltak.
3. Mire 35 leszel, lesz a szobádban egy szék, ami arra szolgál, hogy azokat a ruhákat tárold rajta, amik még nem elég koszosak ahhoz, hogy a szennyestartóban végezzék, de a szekrénybe lusta vagy visszatenni őket.
4. Mire 35 leszel, tudnod kell, hogy a világon senkinek sincs róla fogalma, mi az istent csinál és mindenki bizonytalan magában.
5. Mire 35 leszel, észre fogod venni, hogy olyan dolgokban hasonlítasz a szüleidre, amiket mindig is iszonyú kellemetlennek tartottál és felesküdtél rá, hogy te soha nem leszel ilyen.
6. Mire 35 leszel, lesz egy műanyagszatyrod teli műanyagszatyrokkal, amikben kisebb műanyagszatyrokat fogsz tárolni.
7. Mire 35 leszel, a társasági életed arról fog szólni, hogy amikor belebotlasz valamelyik barátodba, azt mondjátok egymásnak, „találkozzunk már valamikor rendesen is” és ez hetente megismétlődik addig, amíg az egyikőtök meg nem hal.

8. Mire 35 leszel, lesz egy dobozod teli mindenféle kábellel, amikről nem pontosan tudod, mire jók, de nem mered kidobni őket, mert arra emlékszel, hogy valamire jók, de arra nem, hogy melyikek és mire.
9. Mire 35 leszel, lesz egy krumplinyomód vagy merőkanalad a fiókban, ami minden erejével azon lesz, hogy megakadályozza a fiók kihúzását.
10. Mire 35 leszel, rájössz, hogy a lefekvést soha nem lehet elég korán kezdeni. Valójában a legokosabb egész nap ágyban maradni.
11. Mire 35 leszel, a számítógéped merevlemezének kétharmadát az előző gépeid merevlemezeinek tartalma fogja elfoglalni teli „fontos emlékekkel, amiket nem szabad kitörölni”, és amiket soha az életben nem fogsz többé megnyitni.
12. Mire 35 leszel, egy csomó barátoddal megszakad a kapcsolat félreértések, távolság, eltérő igények és más kiszámíthatatlan, random tényezők miatt, de az interneten új jó fej emberek százával fogsz megismerkedni.
13. Mire 35 leszel, már lesz negyven év munkatapasztalatod, így végre betölthetsz egy pályakezdőknek meghirdetett állást!
14. Mire 35 leszel, elfelejted, hány éves vagy, és minden évben felteszed magadnak a kérdést, „idén harmincöt leszek, igaz?”

15. Ez meglepő lesz, de mire 35 leszel, egy csomóan azt fogják gondolni rólad, hogy tök jól kézben tartod a dolgaidat, pedig te csak tökéletes pókerarccal ülsz életed hullámvasútján három hajszálba kapaszkodva.
16. Mire 35 leszel, annyi könyved lesz, hogy elég lesz egy tábortűzhöz, ha úgy döntesz, máglyán égetnéd el a legrosszabbakat. A tűz után még mindig lesz hozzá elég könyved, hogy meghalj, ha leborulna a könyvespolcod, és még ezek után is bőven lesz mit pakolni a koporsódba, hogy a túlvilágon örökké legyen elegendő olvasnivalód.
17. Mire 35 leszel, tökéletesre fogod fejleszteni a rendszert, amivel kifogásokat keresel, miért nem tudsz elmenni valahová, és azt is észben tudod majd tartani, kinek, mikor és melyiket mondtad utoljára, hogy ne bukj le.
18. Mire 35 leszel, a gardróbod dugig lesz ruhákkal, de te kizárólag egy farmert és négy pólót fogsz hordani vetésforgóban.
19. Mire 35 leszel, a konyhádban lesz pálinkáspohár, pezsgőspohár, dekantáló és más különleges edények, amik bizonyos alkoholfajták felszolgálásához valók. Ezek porosak, mert soha nem használod őket, de amikor vendégek vannak nálad, olyan színlelt természetességgel öntöd ki a bort a pohárba, mintha egész életedben ezt csináltad volna.
20. Mire 35 leszel, már meglesz az első milliód. Az első millió hibád.
21. Mire 35 leszel, nézed majd a Bridget Jones-t, és arra gondolsz, „még csak harminc éves vagy és van pénzed egyedül lakni?”

22. Mire 35 leszel, lesz a könyvjelzőid között 150 cikk, amiket félretettél, hogy majd elolvasol, amikor lesz időd, amikor majd végre a végére érsz valaminek, ami azért sokkal fontosabb most, mert…
23. Mire 35 leszel, lesz 87391 darab „Névtelen.doc” fájl a gépeden, amiket lusta vagy megnyitni, de nem mersz letörölni, hátha olyan zseniális ötleteket írtál le benne egykor, amikből majd meggazdagodhatsz.
24. Mire 35 leszel, talán elképzelhető, hogy ki tudod majd mondani a „vagina” és a „pénisz” szavakat elvörösödés nélkül.
25. Mire 35 leszel, remélem, elfogadod magadnak olyannak, amilyen vagy, és rájössz, hogy a hibáiddal együtt vagy tökéletes.
26. Mire 35 leszel, a legutolsó dolog, ami érdekelni fog, az lesz, hogy mit gondolnak arról mások, mit kellett volna már elérned 35 éves korodra.
27. Mire 35 leszel, legalább hat helyen lesz előfizetésed, amivel filmek, zenék és könyvek millióit érheted el karnyújtásnyira, de te mindig csak ugyanazokat a sorozatokat nézed újra és újra.

28. Mire 35 leszel, folyamatosan jelszóváltoztató linkekre fogsz kattintani, mert minden olyan helyre elfelejted a jelszavadat, ahová nem lépsz be minden nap.
29. Mire 35 leszel, már lesz három horcruxod valahol elrejtve a világban, legalábbis Voldemort így csinálta.
30. Mire 35 leszel, sokszor elmerengsz majd, mit gondolna most rólad a 25 éves éned és mit fogsz gondolni tíz év múlva a mostani önmagadról.
31. Mire 35 leszel, talán már nem eszed meg 10:32-kor az ebédedet, amit otthonról hoztál.
32. Mire 35 leszel, lesz egy szatyrod teli mindenféle kacattal, amiket soha nem használsz semmire, mert csúnyák vagy feleslegesek, de nincsen szíved kidobni őket, ezért minden költözésnél cipeled magaddal.
33. Mire 35 leszel, annyi félbehagyott projekt lesz a hátad mögött, hogy a hátralévő időd is kevés lesz befejezni mindet.
34. Mire 35 leszel, elgondolkozol, megérte-e annyi tudományos szövegen átrágnod magad a diplomádért, és nem lennél-e sokkal boldogabb paradicsomtermesztőként, macskaidomárként vagy villanyszerelőként.
35. Mire 35 leszel, tudni fogod, hogy a hibáid és feleslegesnek tűnő próbálkozásaid nem voltak hiábavalóak, mert ezek tettek azzá az erős emberré, aki vagy.

(Címlapi kép: Pexels)