Ismét a magyar közmédián gúnyolódott a német viccoldal

politika
2018 május 29., 12:15
comments 155

Május közepén talált egymásra a sok tízmilliárd forintnyi közpénzből fenntartott MTVA és a szatirikus német viccoldal, a Noktara, miután a magyar közmédia híradója teljesen komolyan szemlézte az oldal egyik álhírét arról, hogy egy német várost átneveznek az ott élő bevándorlók miatt Essenről Fastenre (azaz evésről böjtre) tekintettel a muszlimuk szent hónapjára, a Ramadánra.

Az esetről akkor utólag a Noktara is beszámolt, mint írták, bennük is felmerült a kérdés, hogy azok, akik ezért felelősek voltak, vajon annyira korlátoltak, hogy nem ismernek fel egy viccet, vagy pedig nem is akarták felismerni, és tudatosan keverték az álhírt propagandaként a többi hír közé. 

És kedden a Noktara friss posztjában ismét a magyar közmédiával gúnyolódik: a világsajtót is bejáró hírt, hogy a Maliból érkező bevándorló, Mamoudou Gassama hogyan mentette meg Franciaországban egy több emelet magasan egy korlátba kapaszkodva lógó gyerek életét, szabták át a magyar állami sajtóviszonyokra.

E szerint az interpretáció szerint az Orbánrádió arról számolt be, hogy különös emberrablás zajlott Párizsban: egy fehér család mit sem sejtve töltötte a délutánját a negyedik emeleti lakásukban, és semmitől sem tartva engedték, hogy kisgyerekük lógjon az erkélyről, amit állítólag nagyon szeret csinálni. Ekkor egy fekete ember bukkant fel a semmiből, és elragadta a gyereket. 

Mint írja az Orbánrádió honlapja, a gyermekrabló szerencsére nem juthatott messzire, tettét a közelben állók lefilmezték. Mint kiderült, a sötétbőrű férfi illegális migráns volt Maliból, és most várhatóan ki fogják toloncolni az országból. 

A magyar közmédia viszonyaira szabott álhír azzal zárul, hogy Emmanuel Macron arra szólította fel az ország polgárait, hogy mindig figyeljenek oda gyermekeikre, hiszen akár az erkélyen játszva is veszélyeknek lehetnek kitéve. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt