A köztévének egy német viccoldal álhírével sikerült bemutatnia, hogy Németország iszlamizálódik

2018 május 20., vasárnap 18:48
215

Az M1 nevű, a törvény szerint közszolgálati tévének számító csatornán 17 órakor lement egy pár perces riport arról, hogy verekedés volt két drezdai befogadóállomáson. (Itt látható 4:12 után.)

A téma, hogy – Magyarországgal ellentétben, ahol köztudottan soha senki sem verekszik – Nyugaton valaki balhézott, annyira lázban tartja a választások után is folyamatosan Európát elözönlő gonosztevőkkel és összeesküvés-elméletekkel ijesztgető közmédiát, hogy a nagy igyekezetben sikerült belevenniük a riportba egy német vicclap álhírét.

Fotó: MTVA

A bevallottan szatirikus álhíreket gyártó Noktara cikke arról szól, Essen (ami németül azt is jelenti, hogy „enni”) a ramadán miatt átnevezi magát Fastenre (ami böjtöt is jelent). Erről beszéltek az M1 riportjában, miután megemlítették, hogy „a német befogadóállomáson egyébként tekintettel vannak a muszlimok vallási szokásaira, ramadán idején például éjszaka kétszer is kapnak ételt”.

Ritka, amikor ennyire aktuális a mondás, hogy összenő, ami összetartozik.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt