A köztévének egy német viccoldal álhírével sikerült bemutatnia, hogy Németország iszlamizálódik

Média
2018 május 20., 18:48

Az M1 nevű, a törvény szerint közszolgálati tévének számító csatornán 17 órakor lement egy pár perces riport arról, hogy verekedés volt két drezdai befogadóállomáson. (Itt látható 4:12 után.)

A téma, hogy – Magyarországgal ellentétben, ahol köztudottan soha senki sem verekszik – Nyugaton valaki balhézott, annyira lázban tartja a választások után is folyamatosan Európát elözönlő gonosztevőkkel és összeesküvés-elméletekkel ijesztgető közmédiát, hogy a nagy igyekezetben sikerült belevenniük a riportba egy német vicclap álhírét.

photo_camera Fotó: MTVA

A bevallottan szatirikus álhíreket gyártó Noktara cikke arról szól, Essen (ami németül azt is jelenti, hogy „enni”) a ramadán miatt átnevezi magát Fastenre (ami böjtöt is jelent). Erről beszéltek az M1 riportjában, miután megemlítették, hogy „a német befogadóállomáson egyébként tekintettel vannak a muszlimok vallási szokásaira, ramadán idején például éjszaka kétszer is kapnak ételt”.

link Forrás

Ritka, amikor ennyire aktuális a mondás, hogy összenő, ami összetartozik.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.