Eljutott a német viccoldalhoz is, hogy a magyar köztévének sikerült bekajálnia a muszlimofób szatírát

Tbg
külföld
2018 május 21., 17:03

Vasárnapi hír volt, hogy a magyar köztelevízió benézett egy viccet: zökkenőmentesen átvették azt a szatirikus álhírt, miszerint egy német várost átneveznek az ott élő bevándorlók miatt Essenről Fastenre (azaz evésről böjtre) tekintettel a muszlimuk szent hónapjára a Ramadánra.

A magyar közszolgálati média abbéli nagy igyekezetében, hogy a nyugat-európai társadalmat egy széthulló világnak állítsa be, egy drezdai menekültállomáson történt verekedésről tudósított, és közben kitért a Noktara vicces posztjára, mint intő jel a muszlimizációra.

A Noktara magyar olvasói eljuttatták nekik az MTVA anyagát, amit ők jól meg is írtak ebben a cikkben, majd posztolták a gyűlöletkeltő magyar központi propagandán vihogó posztokat.

„Bennük is felvetődött a kérdés, hogy akik ezért felelősek, vajon egyszerűen annyira korlátoltak, hogy nem ismerik fel a viccet, vagy nem is akarják felismerni, és a cikküket tudatosan keverik propagandaként a többi hír közé” - írták a Noktara szerzői.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.