Négyen meghaltak egy lövöldözésben Belgiumban

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Az RTBF belga közszolgálati televízió arról számolt be, hogy egy férfi az ország keleti részében fekvő Liege központjában tüzet nyitott a járőröző rendőrökre, majd menekülés közben túszul ejtett egy nőt. A kivezényelt rendőrök agyonlőtték a támadót, aki két másik rendőrt is megsebesített.

A környező utcákat kiürítették, a helyi média tudósításai szerint több tucatnyi rendőrautó van a helyszínen.

Fotó: John Thys/AFP

A La Libre Belgique névtelen rendőrségi forrásokra hivatkozva azt írta, a feltételezett merénylő azt kiáltotta, hogy „Allahu Akbar!”, mielőtt lelőtték.

Belgiumban az Iszlám Állam 2016-os támadásai óta magas a terrorkészültségi szint. (MTI, BBC)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.