Orbán Viktor apja 1,29 milliárd forint osztalékot vett ki a kőbányász vállalatából

A G7 ír arról, hogy még soha nem vettek ki ekkora osztalékot az Orbán-család érdekeltségébe tartozó Dolomit Kőbányászati Kft.-ből, mint idén, pedig nem is ez volt a legerősebb éve a vállalatnak. A tulajdonosok, köztük Orbán Viktor apja, azonban nem csak a tavalyi nyereséget vette ki a cégből, hanem a korábban felhalmozott profitot is, így több mint 2,5 milliárd forinttal gazdagodtak. 

A cégben Orbán Győző 50,1 százalékos tulajdonrésszel bír, erre 1,29 milliárd forintos kifizetés jutott. 2012 óta amúgy 7,42 milliárd forintot vettek ki osztalékként a cégből, ebből Orbán apja 4,3 milliárd forintot vitt. 

Kedd délelőtt derült ki, hogy a szintén Orbán-család érdekeltségébe tartozó Gánt Kő Kft. viszont veszteséges volt. Majd talán jövőre! 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.