Úgy grasszált a medve fényes nappal Füzesabony központjában, mint egy sima kóbor kutya

2018 május 29., kedd 9:40
145

Füzesabony központjában, napközben találkozott egy barnamedvével az az autós, aki az esetről készített videóját feltöltötte a Youtube-ra:

A medve nemcsak meneküléssel töltötte az időt a Heves megyei városban: a heol.hu egyik olvasója egy családi ház kapujánál két lábon állva fotózta le. Mintha éppen becsöngetett volna, vagy a névtáblát próbálta volna meg leolvasni.

Két nappal korábban, vagyis szombaton éjjel Pétervásárán videóztak le egy medvét a város központjában, amint egy autó elől szaladt.

A videó készítője úgy tudja a helyiektől, hogy a mackó annyira megijedt tőle, hogy a szomszéd falu, Erdőkövesd határáig szaladt, ahol bevetette magát az erdőbe.

Pár nappal azelőtt pedig Somoskőújfalu utolsó házaitól nem messze, a sínek mellett meditálva fotóztak le egy példányt.

A heol.hu-nak nyilatkozó szakértők szerint

  • a Börzsönyben
  • a Mátrában
  • a Trana-vidéken
  • és a Bükkben

bármikor számíthatunk medvére. Az embertől egyébként tartó, minket zsákmánynak nem tekintő barnamedvék azért tűnhettek fel több lakott területen is, mert most van a párzási időszakuk, és ilyenkor szexpartnert keresve hatalmas távokat tesznek meg rövid idő alatt és mindenütt keresgélnek. Ezeknek a Szlovákia felől érkező medvéknek ugyanis nem szokásuk a lakott települések kukáiban való kutakodás, ami az erdélyi rokonaik legkedvesebb időtöltése.


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt