Lakatos Benjamin lett a többségi tulajdonos a MET-ben, miután a Mol, Garancsi és Nagy György kiszállt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A MET Csoport menedzserei Lakatos Benjamin vezérigazgató vezetésével sikeres menedzsment-kivásárlást hajtottak végre az ING Bank finanszírozásával – közölte a cég, aminek még a földgázpiacon is kirívóan mesés meggazdagodásáról 2015 elején írtunk.

A svájci központú MET Csoport új többségi tulajdonosa így Lakatos Benjamin lett az újonnan alapított MET Capital Partners AG-n keresztül. A cég további menedzserei (kb. 50-70 ember) részvényesi programban vehetnek tulajdonrészt, amivel 20 százalékig nőhet a részesedésük a MET ManCo AG-n keresztül.

A cég korábbi tulajdonosai megváltak a tulajdonrészüktől, vagyis kiszáll a bizniszből a Mol, Garancsi István és Nagy György is – írja az Index. (Korábban volt egy titokzatos orosz tulajdonos is, Ilja Trubnyikov, akiről a nevén kívül kb. semmit sem lehet tudni, és miután felszívódott, Nagy vette meg a részesedését.)

A cégcsoport – ami szignifikáns tőkét vonna be a növekedési stratégiájához – közölte, hogy a konszolidált árbevételük 2017-ben 7,59 milliárd euró volt, aminek a 92 százaléka nemzetközi piacokon folytatott tevékenységéből származik.

Az @tti bá partikról elindult Lakatos Benjamin most aztán megmutathatja, mit tud Orbán körei nélkül a piacon!

A kisugárzása hihetetlen nagyFotó: romkert.hu

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.