Nincs semmi baj, Seszták Miklós kormánybiztos lett

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Pont ma számoltuk össze, hogy Seszták Miklós miniszteri kinevezése óta mennyi pénzt sikerült Kisvárda irányába terelnie. A kisvárdaiak aggódhatnak, hogy Seszták Miklós kiesett Orbán Viktor kegyeiből, és egyszerű képviselőként folytathatja csupán - figyelmeztettünk ugyanott.

De azért valami csak leesett neki: a mai Magyar Közlöny szerint ő lett az

egyes Kárpát-medencei gazdaságélénkítő programok és összehangolt fejlesztési feladatok, valamint turisztikai fejlesztések koordinációjáért felelős kormánybiztos. 

Két korábbi miniszter az Országgyűlés alakuló ülésénFotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Megbízatása 2020. május 17-ig szól, addig Seszták

  • látja el a közvetlen európai uniós források és az MFK Magyar Fejlesztési Központ Nonprofit Kft koordinációját, 
  • kezeli és koordinálja az egyes határon túli gazdaságélénkítő programokat, 
  • ellátja a határon átnyúló és határon túli infrastrukturális és egyéb fejlesztések koordinációját, 
  • a határ menti megyék együttműködésének és összehangolt fejlesztési feladatainak kormányzati koordinációjáért is felel,
  • és az ő feladata lesz a határ menti megyék turisztikai fejlesztéseinek és egyes Kárpát-medencei turisztikai fejlesztések kormányzati összehangolása 

és a kiemelt nemzetközi sportrendezvények lebonyolításának koordinációja. 

Seszták kormánybiztosi tevékenységét a Külgazdasági és Külügyminisztérium szervezetében működő önálló titkárság segíti - olvasható a kormányhatározatban. (via MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.