Nincs semmi baj, Seszták Miklós kormánybiztos lett

Pont ma számoltuk össze, hogy Seszták Miklós miniszteri kinevezése óta mennyi pénzt sikerült Kisvárda irányába terelnie. A kisvárdaiak aggódhatnak, hogy Seszták Miklós kiesett Orbán Viktor kegyeiből, és egyszerű képviselőként folytathatja csupán - figyelmeztettünk ugyanott.

De azért valami csak leesett neki: a mai Magyar Közlöny szerint ő lett az

egyes Kárpát-medencei gazdaságélénkítő programok és összehangolt fejlesztési feladatok, valamint turisztikai fejlesztések koordinációjáért felelős kormánybiztos. 

Két korábbi miniszter az Országgyűlés alakuló ülésénFotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Megbízatása 2020. május 17-ig szól, addig Seszták

  • látja el a közvetlen európai uniós források és az MFK Magyar Fejlesztési Központ Nonprofit Kft koordinációját, 
  • kezeli és koordinálja az egyes határon túli gazdaságélénkítő programokat, 
  • ellátja a határon átnyúló és határon túli infrastrukturális és egyéb fejlesztések koordinációját, 
  • a határ menti megyék együttműködésének és összehangolt fejlesztési feladatainak kormányzati koordinációjáért is felel,
  • és az ő feladata lesz a határ menti megyék turisztikai fejlesztéseinek és egyes Kárpát-medencei turisztikai fejlesztések kormányzati összehangolása 

és a kiemelt nemzetközi sportrendezvények lebonyolításának koordinációja. 

Seszták kormánybiztosi tevékenységét a Külgazdasági és Külügyminisztérium szervezetében működő önálló titkárság segíti - olvasható a kormányhatározatban. (via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.