Uszodát is kap a magyar vidék kacsalábon forgó Disneylandje

2018 május 30., szerda 11:15
71

Kisvárda olyan sokat profitált abból, hogy Seszták Miklós miniszter lett, hogy azt még felsorolni is nehéz. 

A kisvárdiak elkezdhetnek aggódni, hogy Seszták Miklós kiesett Orbán Viktor piksziséből, és egyszerű képviselőként folytathatja csupán. A korábbi fejlesztések lendülete ugyanakkor még tovább tart: a közbeszerzési értesítőben jelent meg az eredményhirdetés, hogy Kisvárda tanuszodát is kap 520 millióért. (A kiíráskor Seszták még miniszter volt, az eredményhirdetéskor már nem.)

Termálfürdője és tanuszodája ugyan van Kisvárdának, de azt éppen a 2,5 milliárdos fejlesztés miatt januárban be kellett zárni. Mire elkészül az új, talán befejezik a régi felújítását is. 

Az 520 millió szép rekord az új tanuszodáért. A kormány még 2014-ben hirdette meg, hogy országszerte egyentanuszodákat épít, 24-et. Nem lett óriási sikertörténet (erről bőveben itt és itt írtunk), a két tucatból (pontosabban időközben 25-ből) ugyanis a mai napig mindössze 11 készült el a Nemzeti Sportközpontok honlapja szerint, van, amelyik másfél éves csúszásban van:

Fotó: mnsk.hu

A 2016-os, 2017-es közbeszerzési pályázatokban 300 millió körüli összegekre saccolták a tanuszodák építési költségét, ehhez képest lassabban és drágábban készültek el az épületek, ha egyáltalán elkészültek. 

De a jelek szerint nem számít, hogy az első ütemmel sem készültek el, már itt is van a második, a korábbi 300 millió helyett 520 millióért. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt