Feljutott a Kisvárda az NB I-be

futball
2018 május 20., 17:12
comments 88

Orbán Viktor felcsúti klubja és Tállai András mezőkövesdi focicsapata után végre Seszták Miklós, az eddigi fejlesztési miniszter otthona is megmutatta, mire jó az a rengeteg közpénz: egy kis csapat története során először feljutott az NB I-be.

A Kisvárda FC otthon 1-1-es döntetlent játszott a Szeged 2011-gyel, így két fordulóval az NB II vége előtt biztossá vált a szabolcsi csapat második helye, amivel automatikusan feljutnak.

A városnak hosszú volt az útja az újabb sikerig. Néhány éve még csak 9,5 milliárdos költségvetéssel gazdálkodtak, most meg közel 7 milliárd forint értékben valósulnak meg sportfejlesztések. Kapnak stadiont, ami pár év alatt 120 millióról 2,49 milliárdra drágult, és a közeli fürdőből egy csövön keresztül vezetnek be 65-70 fokos termálvizet, majd 12 fokosra visszahűtik azt, így öntözik a gyepet, hogy télen se maradjon el a játék.

photo_camera A kisvárdai stadion látványterve

Sőt, Kisvárda valóságos stadion-nagyhatalommá válik: épül egy sima és egy műfüves edzőpálya is, de félmilliárdért egy 65×45 méteres zárt focicsarnok is készül 500 millióból. Műfüves pályákkal, zöldenergiával üzemeltetett fociakadémiát is létrehoznak, és ezek mellé 490 millióból parkoló is épül.

A kézilabda-akadémia 250 millióból fejlődhet, és a csapat 3,5 milliárdért kap új csarnokot: a 16 ezer fős város egy 4500 ülőhelyes arénával lesz gazdagabb.

De a térség ura, Seszták Miklós sajnos nem örülhet teljesen, az új kormányban ugyanis már nem ő lesz a fejlesztési miniszter.

Az már áprilisban eldőlt, hogy a másodosztályú bajnokság győztese az MTK lesz, így Deutsch Tamás klubjának is biztos a feljutása.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt