Nem hiszed el, miért lett drágább 480 millióval a kisvárdai sportszállóra kiírt közbeszerzés

bűnügy
2018 március 28., 12:33
comments 96

Az mfor.hu ír arról, hogy 2017 legvégén nettó 482 millió forinttal drágult a kisvárdai sportszálló és apartmanház projektje: 1,427 milliárd forintról 1,9 milliárd forintra. Mint írják, nem is a drágulás ténye a szokatlan, sok hasonlót láthattunk már, hanem az indoklás, ami így hangzott:

"Megrendelő támogatási forrást kapott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatást nyújtótól a Kisvárdai sporthotel fejlesztése céljára. Az elnyert támogatás alapján a Megrendelő a már folyamatban lévő szerződés megvalósítása során magasabb műszaki tartalmú beruházást tud megvalósítani, üzemeltetési szempontból korszerűbb megoldásokat tud alkalmazni. Mindezekre tekintettel a Megrendelő pótmunka igénnyel fordult Vállalkozó felé, és tőle ajánlatot kért a pótmunkák megvalósítására."

Azaz a fejlesztési minisztérium, amit éppen a térség fideszes képviselője, Seszták Miklós vezet, odaítélt a városnak pár százmillió forintot, emiatt pedig drágább lett a közbeszerzés a város sportszállójára. Kisvárdán amúgy is egymást érik a józan ésszel nehezen magyarázható beruházások, itt épül éppen a mozipark „egzotikus” szegénynegyeddel, valamint termálvizes lórehabilitációs központ 2,2 milliárd forintból (!), és mellette épül persze stadion is a másodosztályú csapatnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.