Nem hiszed el, miért lett drágább 480 millióval a kisvárdai sportszállóra kiírt közbeszerzés

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az mfor.hu ír arról, hogy 2017 legvégén nettó 482 millió forinttal drágult a kisvárdai sportszálló és apartmanház projektje: 1,427 milliárd forintról 1,9 milliárd forintra. Mint írják, nem is a drágulás ténye a szokatlan, sok hasonlót láthattunk már, hanem az indoklás, ami így hangzott: 

"Megrendelő támogatási forrást kapott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatást nyújtótól a Kisvárdai sporthotel fejlesztése céljára. Az elnyert támogatás alapján a Megrendelő a már folyamatban lévő szerződés megvalósítása során magasabb műszaki tartalmú beruházást tud megvalósítani, üzemeltetési szempontból korszerűbb megoldásokat tud alkalmazni. Mindezekre tekintettel a Megrendelő pótmunka igénnyel fordult Vállalkozó felé, és tőle ajánlatot kért a pótmunkák megvalósítására."

Azaz a fejlesztési minisztérium, amit éppen a térség fideszes képviselője, Seszták Miklós vezet, odaítélt a városnak pár százmillió forintot, emiatt pedig drágább lett a közbeszerzés a város sportszállójára. Kisvárdán amúgy is egymást érik a józan ésszel nehezen magyarázható beruházások, itt épül éppen a mozipark „egzotikus” szegénynegyeddel, valamint termálvizes lórehabilitációs központ 2,2 milliárd forintból (!), és mellette épül persze stadion is a másodosztályú csapatnak

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.